Свободно време

10 неща, които да изхвърлите през новата година

Освободете място за новости в живота си

04.01.2022г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Старо сватбено облекло

Омъжените дами вероятно пазят сватбените си рокли от сантиментални подбуди, но ако помислите рационално трябва да се съгласите, че това облекло вече няма да бъде облечено никога. Така че е най-добре да го изхвърлите или дарите на някого, който би желал да се възползва. Същото важи и за неомъжените дами – ако пазите официални дрехи, с които сте били на сватба и нямате намерение да ги обличате отново, изхвърлете и тях.

Дрехи, които никога да не изхвърляте от гардероба си (галерия)

7. Стари играчки

Старите играчки са изиграли своята роля във вашето развитие и това на децата ви. Зарадвайте други деца, които имат нужда от тях.

8. Нежелани коледни подаръци

Невинаги получаваме точно това, което сме искали за Коледа. Затова няма нищо лошо в това да дарите подаръците си или да ги препродадете, ако предпочитате. Няма смисъл да държите ненужни предмети и пособия в дома си, ако няма да са ви от полза.

9. Стари козметични продукти

Прегледайте козметиката и гримовете си. Изхвърлете всичко с изтекъл срок и всичко онова, което не използвате. Сега е удобен момент да го направите.

15 страхотни употреби на старите чорапи

10. Техника, която не използвате

Прочистете се и от старата техника, която вече не ви е нужна или не работи. Това важи не само за уреди, но и за стари телефони, зарядни, кабели – изобщо всичко, което е излязло от употреба. През новата година ще си купите актуални пособия, които ще са в крак с нуждите ви.

Коментирай