Свободно време

Ретрограден Меркурий 30 януари – 21 февруари – за какво да внимаваме

Кои зодии ще бъдат по-силно повлияни

26.01.2021г. / 10 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на първия месец на новата 2021 година се срещаме с първата ретроградна фаза на Меркурий от 30 януари до 21 февруари, който тази година ще бъде още два пъти ретрограден. Не бива да забравяме, че неговата енергия се усеща 2-3 дни преди и след настъпване на неговата фаза.

Каква ще бъде 2021 според личното ви число

Кои са негативните аспекти на ретроградния Меркурий?

  • комуникацията между хората е нарушена;
  • проблеми, закъснения с транспорта;
  • проблеми с техника;
  • по-склонни сме към грешни преценки или решения;
  • погрешно изразяваме себе си или погрешно разбираме останалите;
  • възможно е някои пътувания да не се осъществят;
  • да има забавяне на плановете ни;
  • напрежение в комуникацията с държавна администрация;
  • объркване на емоциите.

Как да преминем възможно най-леко през тази ретроградна фаза?

Много е важно внимателно да подбираме своите думи, по възможност да не подписваме договори или да ги преглеждаме старателно. Да внимаваме с техниката, по време на път. На ретрограден Меркурий не се препоръчва да се започват големи промени. Периодът по-скоро е за обмисляне, за планиране, но не толкова за действие.

Опитайте се да присъствате във връзките си, ако имате такива, не пренебрегвайте любовта.

Годишен хороскоп за 2021

Темата, която ще бъде на фокус е комуникацията. Това ретроградно събитие се подхранва от уникалния дух на Водолея. Знак, който се управлява от Уран. Когато Меркурий – планетата на комуникацията прави крачка назад, има голяма вероятност да забравим да отговорим на имейл, съобщение или да комуникираме твърде изнервено, емоционално. Хубавото е, че с малко усилия ще успеем да отстъпим назад и да запазим спокойствие по време на всякакви комуникации.

Съвет за всяка зодия за 2021

Този ретрограден Меркурий ще „танцува“ с Луната в Скорпион и Марс в Телец. Бъдете отворени за нови начини на мислене. Опитайте се да се освободите от ограничаващото мислене. Много неща, много мечти, които досега са били скрити ще бъдат осветени. Задайте си въпроса: Какви скрити желания се събуждат за мен?

Три зодиакални знака ще усетят най-силно това ретроградно движение:

Зодия Близнаци

Меркурий е вашата управляваща планета, но този път е по-малко вероятно да допуснете грешки в комуникацията. Ще ви вълнуват теми свързани с ваши минали случки, много мнения ще се преплитат по различни въпроси и може да ви объркат. Намерете вашата лична истина. Сега е моментът да осмислите личните си философии и да решите с какво да продължите напред и какво да оставите след ретроградния Меркурий.

Изберете си таро карта и вижте каква година ви очаква

Зодия Рак

Родените под тази зодия са по-емоционални и ще се наложи да се справят със своите постоянни промени в настроенията. Може да възникнат проблеми около вашите лични граници, които ще трябва да зададете или да направите някаква преоценка. Използвайте този период, за да обмислите чувствителността си и за това как да запазите своята енергия.

Зодия Риби

Може да ви бъде трудно да изразите себе си, емоциите ви и това да ви накара да се почувствате изолирани. Не се затваряйте в себе си. Медитация, йога, масаж, кратко бягство от динамиката на ежедневието може да ви помогнат да презаредите енергийните си нива.

Снимка: istock

Коментирай