Свободно време

Китайски хороскоп за годината на Белия Метален Бик

Китайската нова година започва на 12 февруари 2021-а и ще продължи до 30 януари 2022-а

04.02.2021г. / 09 33ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Типичните качества на Бика са стабилен характер и железни нерви. Имайки предвид това, би трябвало да се очаква, че след сложната високосна „Миша“ година предстои един по-спокоен период. Хората с нетърпение чакат да чуят точно това и да си отдъхнат. Но наистина ли ще е така?

Няма човек, върху когото пандемията да не остави по-осезаем или по-слаб отпечатък и знаейки, че Бикът е трудолюбив, мъдър и последователен, всеки се надява на глътка свеж въздух и „отхлабване“ на примката на ограниченията, в която сме прищипани.

Източните народи празнуват настъпването на новата година две седмици, за да изразят уважението си към навлизащия в своя период знак (в случая към Бика) и едновременно с това да спечелят благоразположението му. Датата, на която започва годината на Белия Метален Бик също е впечатляваща, защото е огледална и сама по себе си подсказва, че предстоят интересни събития.

Годишен хороскоп за 2021

Според древните легенди Буда и помощниците му искали да изберат за китайския хороскоп най-интересните животни и първоначално предпочитанието им било за кравата. Тя е трудолюбива и особено полезна за хората. Съветникът на Буда на земята трябвало да намери крава и да я покани в храма на Буда, но да се намери крава без стопанин съвсем не било толкова лесно.

Междувременно в храма имало животно, което приличало досущ на кравата с единствената отличителна черта, че нямало виме. В бързането съветникът съвсем не забелязал разликата и така в групата на поканените се оказал Бикът, а Буда бил изключително доволен, защото още от самото начало искал да дари една от годините на силно животно. Кравата живее, за да храни човека, да му дава мляко, но Бикът не е по-малко полезен. Той също е в състояние да се труди непрекъснато и всеотдайно. Той е предан, упорит, издръжлив, решителен и заслужено е получил владението си върху една от годините. Моментът, в който от годината на малката Мишка се навлиза в годината на непоклатимия Бик се нарича „голямата мутация“.

Законът за привличане на всяка зодия

Бикът е масивен, устойчив и се предполага, че събитията, протичащи в неговата година ще се случват осъзнато и без излишни емоции. Източните народи почитат Бика като благородно животно, а и като се има предвид, че той ще е бял, логично е да се очаква, че годината ще е сравнително спокойна, а решенията, засягащи управлението на обществото като цяло ще са мъдри и далновидни. Но от друга страна той ще е и метален. Металът е тежък и труден за обработка материал, което пък подсказва, че ще се наложи да се мобилизираме максимално, за да преминем през предстоящите изпитания. Независимо от респектиращия си външен вид Бикът е дружелюбен, общителен, жизнен, но и леко муден. В неговата година някои събития ще се развиват бавно, а други ще останат буквално „на изчакване“. Лесно е да се досетим, че тези „паузи“ не са случайни, а са нещо като гратисен период, в който да обмислим стратегията си така, че да се предпазим от фатални грешки.

Късметлийски зодии в любовта през 2021-а

Белият Метален Бик е грубоват, но тактичен, мощен, но искрен и тези негови качества му осигуряват популярността, на която се радва. Аналогията с характера и външния вид на Бика подсказва, че отговорното отношение към задълженията и честната игра ще са сигурен залог за успех за онези, които са готови да следват правилата, а не да хитруват на дребно. През първата половина на годината ще се наложи да преодолеем някои затруднения, а през втората – да съхраним постигнатите резултати, при това без да разпиляваме силите и ресурсите си. На мащабно обществено-социално ниво най-сложната ни и отговорна работа ще е върху самите себе си, а неизбежно и свързано с това ще засегне отношенията с близките ни, с партньорите. Те ще се променя̀т на качествено нова духовна степен.

Символично Бикът често се изобразява като животно, използвано за о̀ран. Ако работим старателно върху личностното си израстване, „плодовете“ ще надминат очакванията ни. Икономиката на макроравнище ще се развива бавно. Финансовите постъпления ще са неравномерни както по време, така и по сфери на дейност, но като цяло ще ги има и ще са резултат на упорит труд, а не на бърз напредък. Устойчиви постъпления ще има в сферите, където до момента са влагани „бавни“ инвестиции, такива които не могат да се възстановят за годишен период. Бикът е консервативен и не е привърженик на промените, но динамично развиващите се събития сами по себе си ще ни принуждават да адаптираме работата и целите си към действителността. При всички случаи реформите, които предприемаме трябва да са детайлно обмислени и с минимална степен на риск.

Съществено условие за успех е за преобразованията да се избира подходящ момент, да се съчетават личните интереси с глобалните. Най-безопасният начин за реализацията им ще е синхронизирането на логиката с интуицията. Интересни са перспективите, засягащи личния ни живот. Бикът е дружелюбен, но и дистантен. Трудно допуска нови хора в живота си. Той е традиционалист и за него любовта и семейството са на първо място. Парадоксът в случая е, че не бърза да създава семейство, нужно му е време, за да опознае партньора и да се убеди, че може да му има доверие.

Любовен хороскоп за 2021

Животът на семейните двойки ще е сравнително спокоен и хармоничен, но едва ли ще има бум от новосъздадени семейства. Успокоителното е, че и разводите (разделите, за онези, чиито отношения не са оформени юридически) ще са по-малко, отколкото през други години. За сметка на това, броят на новородените деца със сигурност ще е по-голям от тези в годината на Мишката. В годината на Бика обикновено се раждат скромни, търпеливи и трудолюбиви деца. Физическото здраве на хората ще зависи предимно от духовното им здраве. То ще е в основата и на житейското им благополучие.

Преди да навлезем в годината на Белия Метален Бик или още в самото ѝ начало е задължително да направим няколко важни неща:

- Да върнем дълговете си;
- Да забравим старите обиди и огорчения;
- Да се сдобрим с хората, с които сме във вражда; 
- Да се избавим от старите и ненужни вещи.

Бикът обича удобствата и уюта. Препоръчително е неговата година да се посрещне у дома в компанията на най-близките хора. Трапезата трябва да е подредена старателно, но не и прекалено разточително. Не е желателно да се сервира телешко и говеждо месо, за да не разгневите символа на годината. Хората, които задължително желаят ястие с месо биха могли да ползват птиче или риба, морски дарове. Зеленчуците на трапезата и плодовете в десерта трябва да са много и колкото е възможно по-разнообразни, според сезона, естествено.

Подходяща украса е тази, в която са използвани метални предмети и метални цветове, които при това не са особено скъпи. За предпочитане е червеният цвят да не присъства в декора.

Автор на прогнозата е астролог Петя Георгиева.

Коментирай