Свободно време

Влог Ето как: Епизод 7 Мисия "Направи ме красива" (Видео)

В седми епизод Кирил Гуцов и Петер Първанов споделиха ценни съвети как да си направим празничен грим и прическа

15.02.2021г. / 09 53ч.
Аз жената
Влог Ето как: Епизод 7 Мисия "Направи ме красива" (Видео)

<iframe width="640" height="360" src="https://video2.ibg.bg/repository/mp4/az-jenata-livestream-all-in-one-video.mp4.1612797368.mp4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

В епизод 7 на влога ни „Ето как“ ви срещнахме с топгримьора Кирил Гуцов, който ни разкри как да си направим стилен грим за предстоящия празник на влюбените – Свети Валентин.

На талантливия Кирил Гуцов се довери невероятната Радост Тодорова, Мис Вселена България 2015, която е и модел и влогър. Кирил демонстрира различни грим техники върху красивата Радост и освен че създаде прелестна празнична визия, сподели и много полезни съвети със зрителите на влога.

Специалният повод изисква да се погрижим и за своята прическа. Затова се доверихме и на фризьора Петер Първанов, който ни демонстрира как да оформим косите си, за да бъдем забележителни, а негов модел беше водещата на прогнозата за времето на телевизия Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Ако сте пропуснали да гледате live епизода, имате възможност да го гледате тук. Ето и някои от водещите акценти по време на епизода.

Съветите на топгримьора Кирил Гуцов:

  • Гримът за празника не бива да е крещящ, а да се доверим на пастелните тонове, нюд червило. За дамите, които искат да постигнат повече обем в устните, топгримьорът ги съветва да ползват гланц за устни, вместо матови червила.
  • Винаги започвайте с база за грим. Когато нанасяте фон дьо тен, избягвайте зоната на околоочния контур, там може да нанесете подходящ коректор, тъй като коректорите съдържат пигменти, но не и пудри. Така намалявате риска от това да изпъкнат малките бръчици.
  • Ако се колебаете дали да ползвате пудра или фон дьо тен, препоръките са за смесена към мазна кожа да се избере фон дьо тен, а пудра при суха. По отношение на продукта за контуриране, ако ползвате такъв – за мазна кожа нека да е прахообразен, а за суха – течен.
  • Не забравяйте ружа и хайлайтъра за още повече разкош.
  • Препоръката на топгримьора за нанасяне на сенките на клепачите за пролет-лято 2021 е да ползваме техника, след която очите ни да изглеждат като едни прекрасни цветя. Повече за нея може да видите във видеото от лайфа.
  • Завършете визията, придавайки мек и приятен преливащ се ефект на устните ви. Може да го направите с няколко цвята червила или ако разполагате само с 1 да го комбинирате с коректор. Вижте колко красив се получи гримът на прекрасната Радост Тодорова за Свети Валентин.

Съветите на фризьора Петер Първанов, който разкри как да бъдем винаги неотразими, без много усилия и ни демонстрира 3 лесни прически:

  • Косата, която се разделя на сектори се навива на букли с помощта на преса. Търсим обем не в корените, а в долната част. След като оформите красиви букли, съберете косата си назад и я разрешете внимателно с широк гребен. Фиксирайте с лек лак за коса. Резултатът е разкошна, романтична прическа.
  • Ако все още нямате в колекцията си от аксесоари скрънчи – добавете го. С него Петер Първанов демонстрира как да си направим впечатляваща прическа само за няколко минути. С няколко пуснати кичура край лицето – красива опашка на тила – абсолютно красива. Убедете се сами в лайфа от видеото.
  • Ако харесвате лесните, небрежни кокове, това може да бъде вашата празнична прическа за Свети Валентин. Дори да сте навили на букли косата си, кокът ще се получи впечатляващ. Трябват ви само фуркети и силиконов ластик, останалото вижте във видеото.

Любопитните ни зрителки не спираха да задават въпроси и към Петер Първанов. Единият от тях бе за използването на масла за подхранване на косата. Неговата препоръка е да се нанасят само в краищата и да се избягва скалпът.

Що се отнася до цветовете, Петер сподели, че е важно да избираме цвета на боята за коса според цвета на нашата кожа, очи, дори според аурата. През 2021 година балеажът продължава да е актуален.

Какво да правите, ако косата ви се омазнява бързо и дали сухите шампоани са подходящи за прикриване на мазни корени? Съветът на Петер е да ползвате тези продукти, само ако не страдате от пърхот и раздразнен скалп.

Още препоръки за здрава и красива коса може да видите във видеото от лайфа.

Какво не знаете за Кирил Гуцов?

Кирил Гуцов е професионален гримьор, моден редактор и инфлуенсър, който постоянно запознава своята лоялна аудитория от над 19 хиляди последователи в социалните мрежи с интересни факти за грима и различни козметични продукти, които най-често представя в своите авторски седмични класации.

Топгримьорът бе гост в епизода ни, посветен на есенните тенденции в грима, който може да гледате тук.

Сред неговите звездни клиенти са били дъщерята на Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева – Муки, Силвия Кацарова, Нели Петкова, Николета Лозанова и много други красиви дами.

Какво не знаете за Петер Първанов?

Петер е млад и талантлив фризьор, който се влюбва в професията още като ученик. Едва в 8 клас той вече знае с какво иска да се занимава и споделя, че дори е бягал от училище, за да ходи в любимия си салон в Плевен, да наблюдава работата на фризьорите. Мечтата му е била да бъде сред топфризьорите на България и след гимназията започва да работи при едни от най-добрите професионалисти у нас, в стремежа си да я сбъдне.

От две години е част от семейството на салони Murphy, където работи заедно с някои от най-популярните личности като Александра Петканова, Мила Роберт, Ваня Щерева, Рут Колева, Прея, Сантра.

 


Коментирай