Свободно време

Любимите 8: Мечтани дестинации

Магията на мечтаните пътешествия

02.04.2021г. / 10 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пътуванията по света са любимо занимание на много жени. Посещаването на интересни нови дестинации е страст за много дами. Оказва се, че пътуването сами не спира жените, любителки на пътешествията, да осъществяват мечтите си. Проучване, цитирано от списание Forbes, проведено през 2019 година точно преди да настъпи пандемията, показва, че над 75% от жените планират самостоятелни пътешествия за следващите няколко години.

Обичате да пътувате? Ето какво всъщност се случва с тялото ви

Ето и кои са били любимите дестинации за пътуване на дамите през същата година.

Париж

Париж е градът на любовта. Той е и вероятно винаги ще бъде една от най-предпочитаните дестинации за жените по цял свят. Париж е символ на нежна романтика, градски шик, божествена архитектура, необятни места за разходки, в които да се потопите в богатата история на този многовековен град. Изтънчената френска кухня е още една причина дамите да предпочитат Париж и да го поставят на първо място в желанията си за пътуване.

12 задължителни неща, които да имате в себе си, когато пътувате

Рим

Рим, вечният град, е другата мечтана дестинация за дамите. Много от жените предпочитат да се върнат отново в Рим, дори вече да са го посетили. Рим притежава невероятен чар и обаяние. Магията му съчетава малките тесни улички, в които да се изгубиш с широтата на грандиозните римски булеварди, които те карат да се чувстваш малък и притихнал пред мощта на една някогашна империя. Вкусната и любима италианска кухня също е огромен фактор в желанието на много жени да пътуват до Рим.

Северна Америка – пътешествие из дивите дебри на природата (галерия)

Барселона

Горещата красота на Барселона е притегателна сила за много дами. Разположен на североизточния бряг на Иберийския полуостров, Барселона е чудно съчетание между равнини, плажове и гледки към красиви планини в далечината. С изумителната си архитектура този град може да омае дори онези, които трудно се впечатляват.

Лондон

Една от най-аристократичните дестинации, които привличат жените, е Лондон. Многовековен град с богата история и феноменална архитектура, Лондон е любимо място за посещение от много жени, обичащи пътешествията, особено за онези, които са почитателки и на английската корона.

Дестинации, които да посетите преди да станете родители (галерия)

Лисабон

Романтично съчетание от барокови, ренесансови, готически и модерни съвременни сгради и монументи, Лисабон е една от мечтаните дестинации за много дами. В този превъзходен град можете да потънете в заобикалящото ви навсякъде изкуство, древна култура, съчетана с модерен дух на никога незаспиващ град. Изпълнен с величествени катедрали, музеи на архитектурата и изкуството, този португалски град е един чудесен избор.

Ню Йорк

Градът, който никога не спи – това е Ню Йорк. Надали има жена, която да не иска да го посети, вдъхновена от историите на четирите приятелки от „Сексът и градът“. Ню Йорк е известен с нестихващия си живот, с цветната си и разнообразна градска култура, с умопомрачителните си космополитни размери и забързан живот.

Туристически дестинации за влюбени, вдъхновени от книгите

Токио

Японската столица е символ на модерния и развиващ се град, който може да се разглежда и като един изцяло различен свят. В Токио можете да се потопите в непознатата култура на японците, да се насладите на изключително забързания им живот, да се срещнете с традициите им и същевременно с модерния им начин на живот. Пренаселените улици и булеварди в центъра на Токио могат да ви завъртят във вихъра си и да ви оставят без дъх.

Дестинации, които ще ви помогнат да преживеете раздялата (галерия)

Прага

Чешката столица е една също много предпочитана дестинация заради величествените си паметници на културата и великолепната архитектура. Разположена на брега на река Вълтава, Прага е живописен и изключително романтичен град, който определено заслужава специално внимание в списъка ви с мечтани дестинации.

Снимки: iStock

Коментирай