Свободно време

Тайните на вълшебната Кападокия

Това е едно от най-магичните места на нашата планета

14.04.2021г. / 07 58ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Известна със своите уникални скални образувания и невероятни разходки с балон с горещ въздух, Кападокия е едно от най-популярните природни чудеса на Турция.

Серия от вулканични изригвания преди милиони години са разтърсили Анадола, образуващи това, което днес познаваме като „памучните замъци“. Кападокия е била образувана от вулканична ерозия и благодарение на водата и въздуха, са се образували тези емблематични приказни комини.

Кападокия се простира на площ от 5000 кв. км и на надморска височина над 1000 м. Името Кападокия произлиза от персийската дума „katpaktukya“, което означава „земя на красивите коне“. Днес конете също са важни за местните жители.

В Кападокия има редица подземни градове, като някои са свързани с мрежа от тунели, прокопани в скалите. Голяма част от тях са отворени за посетители, но някои са частна собственост.

Тук са открити около 600 църкви издълбани в скалите, датиращи от Средновековието и разкриващи красиви стенописи, някои от които са доста добре запазени.

Тази местност, напоена с история, пресичана от търговски пътища и вярващи поклонници, възбужда сетивата и те кара да се преклониш пред красотата на природата и въображението на човека.

Магичната комбинация от природа, история и доза мистика е идеалната причина да се отправите към това невероятно място и да усетите атмосферата му с всичките си сетива.

Венета Евтимова ви кани на пътешествието „Игри на въображението“ до Кападокия, което няма да забравите! Екскурзията ще бъде в периода 6 – 13 септември 2021 г. Ще имате възможност да нощувате в самобитния пещерен хотел Minia Cave, съчетал модерното и традиционното – с просторни тераси, от които се открива изглед към скалния незабравим пейзаж.

Хотелът се намира в самото сърце на Кападокия, като това ще ви спести ценно време и ще ви даде възможност да се насладите по-дълго на природните красоти, на йога практиките и семинари, които Венета ще води.

Освен с гостоприемството на уютен пещерен хотел в самото сърце на Кападокия, в предложението за пътуване влизат и още много вълнуващи занимания:

  • фотосафари за снимки на фона на излитащите към небето балони;
  • баня в традиционен хамам, истинска наслада за тялото и душата;
  • полет с балон над чудните скални образувания, облени от светлината на изгрева;
  • преживяване с танцуващите дервиши в Коня;
  • 6 йога практики, които са разработени специално за усилване на жизнената енергия, изчистването ѝ от отнемащи силата обстоятелства, контакти и емоции и организирането ѝ в концентрирана енергия за сбъдване на мечти;
  • 4 семинара, на които ще ви покажа техники от биопсихологията и епигенетиката, с които да сбъднете своите мечти, желания и амбиции и да ги превърнете в своята нова реалност
  • престой в древния град Сиде.

След силните емоции и незабравими преживявания в Кападокия, ще се отправим към друг древен град – Сиде, разположен на малък полуостров в Средиземно море. Ще се отдадем на плаж и забавления, на вкусна храна и цветни коктейли. Ще имате избор и възможности за допълнителни екскурзии, за опознаване на исторически забележителности като храма на Аполон, храма на Атина, амфитеатъра, двореца на епископа и базиликите към него.

След три нощувки в Сиде, събрали слънчеви лъчи и прекрасни спомени, ще се отправим отново към България, заредени с усмивки и прекрасно настроение.

Пълната програма и условия за вълнуващата екскурзия, съчетаваща магично пътешествие, интересни семинари, йога практики и много емоции, можете да откриете тук.

Коментирай