Празнично посрещнаха първите летни редовни полети на „България Еър“ до Бургас

На 18 юни стартираха ежедневните редовни полети на националния превозвач между София и Бургас, а в събота с чартър на авиокомпанията пристигнаха и първите туристи от Чехия

2021-06-21 16:54:00 | Мария Дуковска

С празнично настроение, специална арка, и много усмивки беше сложено началото на тазгодишната сезонна линия на „България Еър“ между София и Бургас. Първият полет по нея беше изпълнен в петък вечер, а в събота с балони и много усмихнати служители от летище „Бургас“ и „България Еър“ посрещнаха и пътниците, които кацнаха в черноморския град със следобедния полет на авиокомпанията по линията.

„Щастливи сме да сложим началото на директната ни линия за сезона до Бургас. Традиционно директните полети между София и Бургас са много търсени сред пътниците ни през летния сезон и се надяваме по този начин да сме им полезни“, каза търговският директор на „България Еър“ Мария Стоянова.

България Еър“ е сред най-близките партньори на летищата на Фрапорт България във Варна и Бургас. Силно се надяваме връзката София - Бургас да се радва на много успех това лято и да се превърне в целогодишна линия между двата града. Аплодираме инициативността и усилията, които авиокомпанията полага в посока развитие на въздушния трафик в страната.", каза и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

В събота летище „Бургас“ посрещна и първите туристи от Чехия. Те пристигнаха късно вечерта с първия чартър на „България Еър“ за сезона от чешкия град Пардубице.

Освен началото на директната вътрешна линия между София и Бургас в края на юни „България Еър“ ще стартира директни полети между София и още 3 дестинации – Солун, Корфу и Крит. Полетите на „България Еър“ от София до Солун ще се изпълняват всеки петък следобед и неделя вечер от 25 юни. Директните полети до остров Корфу ще се изпълняват всеки петък от 25-ти юни, а до митичния остров Крит – всяка неделя от 27 юни.Повече подробности ще откриете тук.