Свободно време

Цветана Манева представи биографичната си книга във Варна

Ексклузивната серия вина Face-2-Face подкрепи събитието

07.07.2021г. / 16 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: Росен Донев.

Снимка: Росен Донев.

Голямата българска актриса Цветана Манева представи биографичната си книга „Аз, Цветана Манева“ пред публика във Варна. Премиерата препълни Градската художествена галерия в понеделник вечерта. Събитието се състоя в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Откъси от изданието прочетоха и авторите – журналистът Георги Тошев и драматургът Яна Борисова. Книгата „Тя, Цветана Манева“ е документално-емоционална биография на изключителната българска актриса, разказана от журналиста и драматурга с помощта на семейството, колеги и приятели на Цветана Манева. Сред тях са Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанас Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова и много други. Представянето бе предшествано от концерт на Милен Кукошаров и Кристиян Чернев като самата актриса не отказа на никого автограф върху изданието.

След края на събитието публиката имаше възможност да опита серията вина Face 2 Face (F2F) на New Bloom Winery. „За нас е чест, че можем да сме част от културния живот на морската столица и да подкрепим толкова вълнуваща премиера като тази на биографичната книга за голямата Цветана Манева. Философията на марката е именно да се застава „лице в лице“ в един открит и честен разговор с живота и се припокрива с цялостното поведение и позиции на любимата актриса“, посочиха от екипа на избата.

Гостите имаха възможност да опитат белите вина в серията – едното от сорта Совиньон блан, другото – Шардоне, както и розето F2F само няколко дни след като и трите вина спечелиха сребърни медали от най-големия винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. Марката Face 2 Face (F2F) се наложи като ключов партньор за качественото българско изкуство в последните години.

Снимки: Росен Донев.

Коментирай