Свободно време

Какво разкрива за личността разхвърляният дом?

Може да научите нещо ново за себе си

06.08.2021г. / 16 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки наш добър или лош навик, разкрива по малко за нас като личност. Как поддържате дома си или работното място в офиса? По-често е подредено или обратното? Това разкрива много за вас или за ваш колега, познат, роднина. Вижте повече в следващите редове. 

Ненужни стари и изпочупени вещи, разхвърлян гардероб

Познато ли ви е? На пръв поглед стаята, жилището, изглеждат подредени, но когато се отвори някои шкаф или гардероба, вътре освен намачкани дрехи може да се открият непотребни, развалени, счупени предмети. Това показва, че личността, която стопанисва по този начин дома си е драматичен тип. За тези хора е много по - лесно да скрият всички стари и безполезни неща, вместо да ги изхвърлят или да поддържат гардероба си подреден. 

13 знака, че най-добрата ви приятелка е токсична

Липса на ремонт

Има личности, които с месеци, години живеят в жилище с течаща чешма, старо обзавеждане, стари тапети, не подменят дребни неща, които биха могли да се освежат и подменят. Това е така, защото те често се отнасят към мястото си живеенето си, като към временно. Вероятно планират в даден момент да го сменят с по-добро, да заминат в друг град, държава. 

Защо е добре понякога да си замълчим?

Въпреки това, нерядко временното се оказва в продължение на десетилетия живеене в тази среда. Според психолози, такива личности са склонни да гледат през розови очила към бъдещето и са готови да понесат „временния“ дискомфорт на непривлекателното жилище. Но също така, рядко имат сериозен план и се надявам някой да се появи в живота им, за да го промени в положителна посока.

Тест с ангели ви съветва за близкото бъдеще

Рядко почистване на дома, оставяне на остатъци в кухнята

Мръсен плот или маса в кухнята, оставени неприбрани храни, мръсни петна от напитки, готвене и т.н. Тук проблемът за личността, живееща в така обстановка, не е само в мързела. Много западни изследвания доказват, че рядкото почистване на дома е един от признаците на депресия. Хората просто нямат енергия да поддържат дома си чист, не чувстват, че е важно, не се ценят достатъчно, смятат, че не заслужават да бъдат щастливи. 

Свързани статии

Разхвърляно работно пространство

Работното пространство е едно от най-интересните места от гледна точка на психологията, без значение дали сме в офис или имаме обособено такова в дома си. Докато има хора, които са изключително подредени, при други бюрото е пълна бъркотия. Според специалисти, това е показател, че личността е креативна, творческа.

Натрупани мръсни чинии, мръсно пране, препълнен кош за боклука

Оправданието на този ти личности да не въведат в ред дома си е, че нямат време, признават, че ги мързи, отлагат за по-късно или за следващия ден. Това е показател, че тези хора отлагат като цяло взимането на важни решения в живота си. Очакват някой друг да им свърши работата, защото така е по-лесно.  

По материали от brightside.me

Коментирай