Свободно време

Комедията "Шотландска мида" с премиера по Bulgaria ON AIR

Английската комедия ще се излъчи премиерно на 21 август от 22 часа

20.08.2021г. / 11 05ч.
Мария Дуковска
Визия: Bulgaria ON AIR.

Визия: Bulgaria ON AIR.

Премиерното заглавие "Шотландска мида" ще зарадва зрителите на Bulgaria ON AIR в съботната вечер на 21 август. Режисьор на вълнуващата и забавна комедия е Талула Райли, бивша съпруга на американския милиардер Илон Мъск. 

Сюжетът на филма проследява пътя на шотландеца Ричи от Глазгоу, който е умел манипулатор, но и безперспективен неудачник. Разочарован от провалите и несгодите, той решава да изостави градския си живот и да намери късмета си, като се засели в един резерват в планините на Шотландия и забогатее от незаконен улов на перли с помощта на двама съучастници - Дани и Фрейзър. В резервата той среща Бет – красива еколожка, която е изцяло отдадена на мисията си да спаси застрашените перлени миди от набезите на крадците на перли в шотландските планини. 

В ролята влиза бившата съпруга на Илон Мъск и известна британска актриса Талула Райли, която е и режисьор на лентата. "Шотланска мида" е първият филм, който тя режисира, както и нейно вдъхновение за втория ѝ режисьорски проект.

Успехът на Ричи в улова на перли обаче привлича стария гангстер от Глазгоу – Гевин, който също решава да се включи в незаконния бизнес. В този момент Ричи се изправя на кръстопът и трябва да рискува всичко, което му е било ценно до този момент, за да спаси планината от екологично бедствие, като същевременно спечели и сърцето на Бет.

Дали това ще се случи и през какви перипети ще премине за целта - гледайте тази събота, на 21 август, от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR.

"Шотландска мида", комедия, Великобритания, 2015 г.; Режисьор: Талула Райли.

В ролите: Мартин Компстън, Талула Райли, Джо Томас, Емън Елиът, Морган Уоткинс, Рейчъл Стърлинг.

Коментирай