Свободно време

Заболяванията на щитовидната жлеза – на фокус в „Линия „Здраве“

Специален гост по темата на 7 ноември ще бъде доц. Александър Шинков

04.11.2021г. / 16 44ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Тази неделя, 7 ноември, от 9:30 часа, в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ в ефира на Bulgaria ON AIR с водещ Яна Данаилова на фокус ще бъде темата за щитовидната жлеза и заболяванията, свързани с нея, на фона на наблюдаващата се тенденция за тяхното развитие в глобален план.

В какво се изразява хипер- и хипофункцията на жлезата? Как се откриват, диагностицират и лекуват заболяванията на щитовидната жлеза, може ли човек, страдащ от подобни заболявания, да води нормален живот? Яснота по тези и още важни за здравето въпроси ще внесе уважаваният доц. Александър Шинков, специалист ендокринолог с над 20 години опит в областта на заболяванията на щитовидната и паращитовидните жлези и член на Българско дружество по ендокринология.

„Заболяванията на щитовидната жлеза не са противопоказания за бременност и раждане. Жената, която планира да забременява, би трябвало да има нормални хормони, т. е. отклонението трябва да бъде добре компенсирано, като критериите за компенсация са много специфични“, коментира доц. Шинков. В студиото на „Линия „Здраве“, специалистът ще сподели повече относно това кои са най-засегнатите групи хора, кои фактори водят до увеличаване риска от развитие на функционални смущения на жлезата и какво е най-често прилаганото лечение.

Не пропускайте изданието на различното здравно предаване „Линия „Здраве“, посветено на заболяванията на щитовидната жлеза и начините за превенция – тази неделя, 7 ноември, от 9:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай