Свободно време

Фъншуй символи за добра кариера и успех

Включете ги в дома си и на работното си място за просперитет и благоденствие

05.11.2021г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е част от азиатската култура и се използва в различни аспекти от живота за подобряване на енергията, шансовете за успех и кариерно развитие, за по-хармоничен личен живот и щастлива любов. Подредбата на помещенията, в които живеем и работим, има голямо значение за това как енергията ще протича в нас и около нас. Положително протичащата енергия влияе цялостно на живота и успехите ни. И тъй като всеки човек работи и се развива професионално в своята сфера, е важно да подобри енергията около себе си, за да направи шансовете си за успех по-големи.

Кой е вашият фъншуй елемент според годината на раждане

Кои са символите от фъншуй за успехи в кариерата?

Бюрото

Много типове работа са свързани с работа на бюро. Дори вашата да не е, намерете кътче в дома си, което да оформите с бюро и работна атмосфера. Ако работите на бюро, постарайте се да се погрижите за вида му, подредеността му, материалите, от които е изработено. То трябва да е стабилно, солидно, добре балансирано и стъпило на земята, тоест добре нивелирано. Всичко това играе съществена роля за отношението ви към успеха и просперитета, и допринася за професионалното ви развитие.

Монети на десетте императора

Древните монети на императора са фъншуй символи за успех и професионален растеж. Те насърчават изобилието и финансовата стабилност. Монетите представляват десетте императора по време на династията Цин, както и техните парични резерви. Символизират богатство и власт. Могат да допринесат за професионалното ви израстване и да способстват за материалното благополучие.

Фъншуй подредба на всекидневната за щастие и успех

Буйни растения

Според фъншуй е важно не само да имате живи растения в дома си, но те да са буйни, процъфтяващи и много жизнени. Това символизира просперитет и благоденствие, спомага за кариерното развитие и доброто финансово състояние.

Зодиакални фигурки

Част от фъншуй са астрологичните знаци в китайския календар. Можете да ги поставите наоколо в дома си или на бюрото си под формата на статуетки, накити или рисунки. Те насърчават добрите колегиални отношения и могат да спомогнат за подобряване на материалното състояние.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

Водни елементи

Водата е неспирна. Тя тече и намира път през всичко, с което се сблъска. Ето защо, във фъншуй тя е елемент, символизиращ просперитета, успеха и кариерното развитие. Намерете място на бюрото или в дома си, където да поставите малък фонтан, като водата в него да се движи към вас.

Сложете дипломите си в рамка на стената

Ако имате сертификати, придобити квалификации и дипломи за различни степени на образование, подредете ги в рамки на стената. Можете да го направите както в офиса си, така и в дома си. Можете да добавите и снимки на вашите ментори и хората, които ви вдъхновяват. Това канализира енергията към успех.

6 прости начина да използвате фъншуй в дома си

Кораби

Фигурките изобразяващи макети на кораби, са още един символ във фъншуй, който помага за изобилието и просперитета. Можете да включите и някакъв „товар“ на кораба, който да ви донесе още повече успехи.

Снимки: iStock

Коментирай