Свободно време

Как да различите енергийните вампири и как да се справите с тях

Склонни са да критикуват целта си

12.11.2021г. / 12 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е чувал за енергийните вампири и може би всеки има поне по един такъв човек в живота си. Той може да е в лицето на роднина, приятел, колега, съсед, дори любовен партньор.

Енергийните вампири крадат от нашата положителна енергия. Тях лошите неща ги захранват, затова не се учудвайте, ако осъзнаете, че вашият енергиен вампир често търси повод за спор, конфликт с вас. Това го зарежда, а вас изтощава.

Те са в основата на драмата

Енергийните вампири често се оказват драматични, емоционални. Винаги са в центъра на конфликта и много често те го създават. Окаже ли се, че вашите енергийни нива са благоприятни за тях, те ще прехвърлят целия си негативизъм върху вас. Ако се окаже, че сте в конфликт с такава личност, задължително вие ще сте виновни, дори и да не е така. Разбира се, ако се окаже това ваш приятел или познат може да иска да се разтовари от емоциите си, разказвайки ви за тях.

Могат ли нарцисите да обичат истински?

Склонни са да критикуват целта си

Енергийните вампири обикновено са несигурни, въпреки че с поведението си се опитват да изглеждат несломими. Те винаги ще направят така, че да ви накарат да се чувствате че сте им длъжни за нещо. Напомняйки ви стари истории, лоши спомени или пък съвсем дружелюбно да ви поискат услуга, по начин, по който да ви е трудно да им откажете.

Изберете си число и вижте какво ви очаква в любовта според зодията

Използват ултиматуми

Енергийните вампири са добри манипулатори, не се съмнявайте в това. Винаги когато искат да ви накарат да се почувствате зле, ще ви поставят условия, ще злоупотребяват с минали ваши грешки, тайни. Ще се възползват от вашето търпение, добрина и грижовност, ще ви сравняват с други, за да се почувствате засрамени, ако не искате да направите нещо, което те желаят.

Свързани статии

Използват доброто в хората

В продължение на предните редове, да добавим, че енергийните вампири търсят състрадателни личности, които да поемат техния емоционален товар. Ако сте състрадателни почти сигурно е, че сте и емоционален човек. Можете да изслушвате другите, докато енергийният вампир ви затрупва с тежест, краде от вашата хубава енергия.

Тест с карти показва близкото бъдеще

Винаги са в емоционална нужда

Техните емоции са най-важни и те задължават всички да се съобразяват с тях. Ако се окаже, че ваш роднина отговаря на профила на енергийния вампир, то той няма да ви остави намира, докато не започнете да му съчувствате. От друга страна, ако вие имате проблеми, изпитвате негативни емоции, те няма да бъдат зачетени от него.

Как да се справите с енергийните вампири?

  • Игнорирайте ги от живота си или разредете контактите с тях, дори да става дума за ваш роднина;
  • Не се колебайте да пресичате желанието им да ви натоварват, може да стане и по любезния начин, казвайки им, че сте уморени, че бързате, че друг път ще ги изслушате;
  • Покажете, че не се страхувате от тях, давайте кратки отговори или пък прекъснете комуникацията тръгвайки си, затваряйки телефона;
  • Потърсете съвет за справяне с енергийния вампир от човек, на когото имате доверие;
  • Никога не забравяйте колко уникални сте, въпреки че вампирът ще се опита да ви унизи;
  • Ако имате възможност не разговаряйте директно с тях, а комуникирайте в писмена форма.

По материали от brightside.me

Коментирай