Свободно време

Екосистемата на Galaxy: Удоволствие без край

Свързаността между Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 и Galaxy Buds2 поставя потребителското изживяване на следващо ниво

04.12.2021г. / 19 56ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

През последните месеци предизвикателствата в живота ни се увеличиха неимоверно. Ситуацията около „новото нормално“ ни накара да търсим с още по-голям устрем всеки един повод за усмивка и за радост в ежедневието и да му се насладим изцяло. За да се насладим на всеки вълнуващ миг било то семеен празник, разходка сред природата, или вечеря с любимите ни хора, наш верен приятел винаги е телефонът. Ролята му в живота нараства толкова прогресивно, че той се превърна в нещо много повече от телефон.

Живеем с него, работим с него, общуваме чрез него, той пази спомените ни, помага ни да намерим възможно най-бързо това, което търсим, съхранява данните и информацията ни по сигурен начин. Затова и е съвсем естествено да следим тенденциите и да искаме най-доброто за себе си.

Една от големите иновации на пазара през 2021 г. е третото поколение смартфони със сгъваеми екрани на Samsung, която включва устройствата Galaxy Z Flip3 5G и Galaxy Z Fold3 5G.

Най-отличителното за двата телефона е техният сгъваем екран, впечатляващ дизайн и невероятна професионална изработка. За пръв път смартофни от тази категория са оборудвани със сертификат за водоустойчивост IPX8. Какво означава това? Че тези устройства могат да са във вода на дълбочина 1,5 метра до 30 минути и да функционират без никакъв проблем. Не е зле, нали?

Освен това рамките им са изградени от Armor Aluminum – най-здравият алуминий, използван някога в изработката на Galaxy смартфон. И не спираме дотук. Предният и задният капак на корпуса им са изработени от най-здравото стъкло, използвано досега – Corning Gorilla Glass Victus. Благодарение на тази солидна професионална изработка Samsung дава на своите потребители спокойствието, че мобилните им устройства  ще устоят на на драскотини и случайни падания на земята. 

В този материал ще ви запознаем с по-женствения представител на серията Galaxy Z, който съчетава фин и елегантен дизайн, алуминиев корпус, свръх мощен хардуер и функционален софтуер. 

Дизайн

Няма какво да се лъжем, визията е важна. Особено за жените. Дизайнът на телефона е не по-малко значим от неговите функционалности, а при Galaxy Z Flip3 5G трудно ще намерите детайл в неговия корпус, който да не ви хареса.

Визията му е изчистена, елегантна, но най-вече практична. Благодарение на своя гъвкав дизайн, Galaxy Z Flip3 предоставя страхотна възможност да се наслаждавате на дълги разговори с приятели и близки през Google Duo, без да ви болят ръцете от държане на телефона, както досега. Телефонът може да бъде поставен самостоятелно, без да търсите на какво да го подпрете. 

Мултитаскинг – съчетайте удоволствието с работата

Възможността, която дават устройствата от серията Galaxy Z да се раздели екрана на няколко части, е супер иновативна. С функцията Multi View можете да се насладите на любимо видео в YouTube, докато довършвате някакъв имейл на другата част от екрана или пък да си пишете с приятел. С мултифункционалния екран ще можете да вършите няколко неща едновременно, което ще ви спести ценно време.

Невероятно гъвкав

Вече споменахме дизайна, който със сигурност ви впечатлява от първата секунда. Но много от потребителите се чудят как този постоянен механизъм на отваряне-затваряне ще се отрази на толкова крехко устройство каквото е Galaxy Z Flip3 5G. Не се притеснявайте, защото дисплеят на Galaxy Z Flip3 5G е направен от Samsung Ultra Thin Glass, което е невероятен скок в тази технология. С добавянето на панелен слой и протектор, моделът е с 80% по-издръжлив отпреди и издържа до 200 000 сгъвания. Наистина впечатляващо!

Сигурност на данните

Времето, в което живеем несъмнено ни дава страхотни възможности да се насладим на развитието на технологиите. В това динамично ежедневие е нормално да се притесняваме от изтичане на данни от нашите смартфони, които нека си признаем, пазят за нас повече информация, отколкото знаят и най-близките ни хора. Именно затова е съвсем естествено да ценим сигурността и да търсим възможно най-добрите решения как да съхраним данните си.

От Samsung отново доказват, че мислят и в този аспект за своите потребители и са готови да им предложат чудесно решение. Благодарение на Samsung Knox, платформата за мобилна сигурност на Samsung, пълната защита на смартфона е гарантирана. Samsung Knox е вграден в хардуера и софтуера на телефона, като защитава всеки слой, за да запази личните ви данни поверителни.

Оптимизирани приложения

Благодарение на успешното партньорство между Samsung и Google, което непрекъснато търпи надграждане, в новото поколение телефони със сгъваем екран ставаме свидетели на много оптимизации в Google приложенията за смартфон. Целта на тези съвместни усилия е да допринесе за още по-вълнуващо потребителско изживяване.

Тъй като YouTube е сред най-използваните приложения на Google, е важно да знаете, че е оптимизиран специално за екрана на Galaxy Z Flip3. Според актуалното предложение на Samsung при покупката на Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 и други избрани Galaxy устройства потребителите ще получат безплатен достъп до YouTube Premium за 2 или 4 месеца, в зависимост от избрания модел.

С премиум версията на YouTube щеполучите възможност да се насладите на любимите си песни, видеа или предавания без прекъсвания за реклами. Всички знаем колко неприятно може да бъде това прекъсване на видеото точно на най-интересното място, а с достъпа до YouTube Premium ще се разделите с досадното изчакване поредната реклама да свърши. Освен това имате възможност да изтеглите видеата, които ви харесват и така да имате офлайн достъп до тях.И това съвсем не е всичко. С YouTube Premium си осигурявате ексклузивен достъп до съдържанието в канала YouTube Originals, както и вход за YouTube Music Premium. Така ще слушате любимата си музика без прекъсвания, дори и да сте офлайн или при заключен екран. С YouTube Music Premium можете да се насладите на всички видеа, които харесвате по всяко време, където и да сте, без музиката да спира и за миг. Това е може би най-голямото предимство на оптимизираните приложения – че ни предоставят повече свободно време за удоволствие и забавление.

В унисон с коледните песни, които вече звучат отвсякъде, още едно приложение, което ще  улесни коледното пазаруване, е Google Pay. Това е едно от най-новите приложения на българския пазар и представлявадигитален портфейл и система за онлайн и офлайн разплащане. Чрез Google Pay можете да пазарувате изключително бързо и лесно както с телефон, така и с часовник Android.

Преди да започнат да използват приложението, потребителите трябва да добавят дебитните и кредитните си карти, за да могат да оперират дигитално с тях през Google. След като необходимите данни бъдат въведени веднъж, плащанията стават бързо и безконтактно, независимо дали офлайн или онлайн. С Google Pay протекцията е на много високо ниво, тъй като приложението използва една от най-модерните инфраструктури за сигурност в света, за да гарантира сигурността на  потребителските профили. Когато извършваш безконтактно плащане, Google Pay не изпраща действителния номер на картата по време на самото плащане. Вместо това се използва криптиран номер на виртуален акаунт за представяне на твоята информация, така че данните на реалната ти карта остават скрити. Предколедното пазаруване с Google Pay ще е невероятно лесно, удобно и без ограничения.

Оптимизациите на Google за Galaxy Z Flip3 5G продължават и с ежедневно използваните приложения Google Maps, Gmail и Google Chrome. Във всяко едно от тях ще откриете нови опции и разширени функции, които улесняват още повече тяхното използване.

Допълнителни аксесоари за още по-вълнуващо изживяване

Моделите Galaxy Z Flip3 5G и Galaxy Z Flip3 5G не са единствените устройства, с които серия Galaxy Z впечатлява. Към голямото семейство на Galaxy се присъединяват безжичните слушалки Galaxy Buds2, които са и най-малките и леки слушалки на Samsung. Отличават се със специфична извита форма, за да ви прилягат още по-перфектно, което можете да разберете от теста на Samsung, наличен в приложението Galaxy Wearable. Знаете ли, че в периода до 31.12 за покупка на Galaxy Z Flip3 5G и други избрани устройства от търговската мрежа на Samsung, ще получите бонус Galaxy Buds2? Да, точно така! Те са бонус към всяка покупа, така че си заслужава да си направите двоен подарък за новата година. 

Освен с нови слушалки, брандът зарадва потребителите си и с нови модели „умни“ часовници. Устройствата Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic са с хардуерни подобрения, с по-голям дисплей и разширена вътрешна памет, в която има място както за приложения, така и за музика и снимки.

Двата модела разполагат и с уникалния 3 в 1 сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите. Сега вече потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм, да измерят нивото на кислород в кръвта си и, за първи път, да изчислят телесния си състав. Това са първите смарт часовници, снабдени с чисто новата операционна система Wear OS™ Powered by Samsung, дело на колаборацията между Samsung и Google.

Благодарение на серията Galaxy Z, както и оптимизираните приложения на Google, можем да получим едно вълшебно потребителско изживяване с устройствата на Samsung, преминавайки на следващо ниво: удоволствие без край.

Снимки: Samsung

Притчи, мъдрости, цитати