Свободно време

Как тялото влияе на лицето

Отговорите ще научим от йога инструктора Венета Евтимова

05.01.2022г. / 09 20ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Тялото е изградено от свързани миофасциални вериги и красотата на лицето не е функция само и единствено на лицето. Тялото влияе на лицето и взаимовръзките лице - постура (осанка) са изключително важни. Това е и темата на онлайн семинара "Как тялото влияе на лицето", организиран от йога инструкторите Венета Евтимова и Нора Пенчева. От семинара ще научите отговорите на следните въпроси:

  • Причината за бръчките на челото, не е в челото;
  • Причината за двойната брадичка не е в брадичката;
  • От какво се влияе смъкването на ъгъла на устата;
  • Каква е връзката между ботокса и депресията;
  • Каква е връзката между стреса и остаряването;
  • Как да осъзнаем връзките между тялото, постурата и лицето, не само от естетична гледна точка, но и по отношение на здравето ни;
  • Какви упражнения могат да коригират и подобрят нашата осанка, лице и цялостен жизнен тонус. Как самостоятелно да се справим с блокажите и фиксациите, които стресът причинява на тялото ни.

Онлайн семинарът ще се проведе на 9 януари от 18.30 часа в платформата Zoom.

Ако имате интерес и искате да се запишете за семинара, можете да го направите тук.

Коя е Венета Евтимова?

Венета Евтимова е йога инструктор с разнообразни интереси. Влюбва се в йогата още в юношеска възраст и от години се занимава с полезните практики, макар и с няколко прекъсвания във времето. Постепенно стига до този период в живота си, в който йогата заема централно място и ѝ доставя не само искрена радост, но и споделя, че не си представя как би могла да живее без нея. 

Освен с йога, Венета се занимава задълбочено и с остеопатия - система за диагностика и терапия на широк спектър от оплаквания.

Венета има интерес и към картите Таро, автор и на едноименната рубрика за карти Таро в Az-jenata.bg, в която тегли всеки ден различни комбинации от карти и чете каква е енергията на деня.

Коментирай