Свободно време

Кои камъни помагат при безсъние

Разсейват и негативната енергия

17.03.2022г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има редица фактори, които могат да доведат до безсъние. От друга страна, можем да спим в рамките на 8-10 часа, но сънят ни да не е пълноценен. Редовното недоспиване ни прави раздразнителни, нарушава ежедневния ни ритъм на живот, повишава апетита и риска от някои заболявания. Ето защо е важно да се справим с безсънието и да насърчим спокойния и пълноценен сън. Масаж, някои ароматни масла, отпускащ душ или вана, билков чай или чаша топло мляко са само част от триковете за добър сън.

Има и някои красиви камъни, за които когато биват сложени под възглавницата докато спим, също се смята, че помагат да спим по-добре. Вижте някои от тях.

Аметист за по-добър сън

Аметистът има пречистващи свойства. Смята се, че този уникален камък ни помага да спим по-добре, като същевременно разсейва негативните енергии, които ни носят безсъние, тревожност и кошмари. Вибрацията на камъка е успокояваща, положителна. Ако често страдате от безсъние, сложете малко парче аметист под възглавницата си.

Камъни за любов и романтика

Хаулит за успокояване на мислите

В края на деня, след преживени повече емоции, дори положителни, трудно можем да заспим от вълнение. Хаулитът подобно на аметиста действа като успокояващ кристал, когато го сложим под възглавницата си. Известен е с това, че елиминира и негативните енергии. Успокоява ума и тялото, за да можем да заспим бързо и лесно.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Свързани статии

Лепидолит за намаляване на тревожността

Лепидолитът е невероятен камък за намаляване на тревожността не само като се носи като аксесоар, но и като се сложи под възглавницата, докато спим и си почиваме активно. Не бива да забравяме, че някои хора са по-склонни да абсорбират негативната енергия, която други излъчват към тях. Токсичните вибрации създават усещане за стрес, главоболие, повишават тревожността ни. Лепидолитът ни защитава от такива влияния и ни помага да спим спокойно.

Розов кварц

Той е известен още като камъкът на любовта и романтиката. Казват, че енергията му помага да срещнем своята половинка, ако я търсим, да изразяваме по-лесно емоциите си, да укрепим връзката с партньора. Тъй като розовият кварц е свързан с любовта, той ни помага и да обичаме повече себе си, да повишим своята увереност, но също така и насърчава спокойния и пълноценен сън.

Коментирай