Свободно време

Четирима актьори излизат в една (без)паметна „Петък вечер“ на театралната сцена

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев ни разказват за бленуваната петък вечер, влизайки в различни роли

05.05.2022г. / 10 23ч.
Аз жената
Снимка: "Петък вечер".

Снимка: "Петък вечер".

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев се събират на театралната сцена за една (без)паметна „Петък вечер“. Премиерата на новия авторски спектакъл ще бъде на 27 май, петък вечер, естествено, в Théatro в София. Следват дати във Варна и Бургас през юни.

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер е със статута на религиозен празник.

Героите на пиесата обаче не са от тях. Те са четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможността да се забавляват. Петък вечер за тях се е превърнала в една от най-смелите им мечти. Както е например за почти всички млади бащи.

Четиримата актьори влизат в различни роли, през които ни показват как може да мине една петък вечер – от подготовката за излизането до намирането на вратата на дома и уцелването на ключалката на следващата сутрин.

Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов. Автори са Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци, както се шегуват от екипа. Александър Деянов – Skiller е композитор на музиката и аудиоефектите на „Петък вечер“, а публиката ще се изненада от изпълнението им от актьорите на живо.

Премиерата на постановката ще бъде в София на 27 май, след това „Петък вечер“ ще се играе във Варна на 8 юни и в Бургас на 10 юни.

--------

Петък вечер
Авторски спектакъл
Актьори: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев
Режисьор: Ивайло Ненов
Автори: Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци
Сценограф: Теодор Киряков
Композитор: Александър Деянов – Skiller
Хореограф: Александър Манджуков.

Коментирай