Свободно време

Поетесата Мирела Иванова разкрива себе си в „Умно село“ по Bulgaria ON AIR

На 15 май телевизията ще излъчи филма „INSOMNIA CHRONICA“

10.05.2022г. / 16 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: Умно село, Bulgaria ON AIR.

Снимка: Умно село, Bulgaria ON AIR.

По повод 60-ия юбилеен рожден ден на една от големите съвременни поетеси в България, Bulgaria ON AIR ще запознае зрителите с невероятната Мирела Иванова и таланта ѝ да изразява в рими бушуващите вътре в нея бури с епизод от документалната поредица „Умно село“. Филмът, озаглавен „INSOMNIA CHRONICA“, ще се излъчи тази неделя, 15 май, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Откакто на 15-годишна възраст публикува първото си стихотворение „Дете на думите“, до днес, когато отбелязва респектиращ юбилей, Мирела Иванова е една от най-интересните, оригинални и продуктивни съвременни поетеси. Тя продължава да доизмисля себе си в необятността на тази метафора.

Вдъхновяващият епизод от „Умно село“ е скроен по нейната мярка – на Мирела, непрекъснатата героиня на сюжетите на своите стихотворения; на поетесата, която мъкне навсякъде със себе си свръхбагажа си от памет и непрестанно преподрежда куфарите с мисли. Филмът среща зрителите с една Мирела на безсъниците, нощем разглобяваща играчката си – земното кълбо. Събеседничка, която познава в подробности участта на българските поети, участта на българските времена, защото знае, че тя самата е част от това цяло.

В един много „женски“ филм, изпълнен с необичайно подредени рими и смисли, участие взимат и прекрасни млади актриси, които ще одухотворят за зрителя метафорите на безмилостното ежедневие, „отрупано с прах, сияния, спомени и молци“.

Не пропускайте вдъхновяващия епизод от поредицата „Умно село“ в една лична изповед, огласена публично чрез енергията на думите – тази неделя, 15 май, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай