Свободно време

Кой разлая „кучетата на войната“ – на фокус в „Операция История“ на 15 май

Не пропускайте новото издание на предаването по Bulgaria ON AIR от 16:30 часа

12.05.2022г. / 11 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Какви са историческите битки на българина с инфлацията, която изяжда всичко, какво се случва зад кулисите на битката за Украйна и каква е историята на трагичния живот и мистериозната смърт на изключителната писателка Яна Язова – отговорите на тези и още вълнуващи въпроси ще търси водещият Росен Петров в предстоящото издание на „Операция История“ на 15 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

За пръв път в студиото на предаването гост ще бъде икономическият журналист и водещ на предаването Money.bg в ефира на националната политематична телевизия Георги Минев. Той ще коментира какво се е случвало и какво се случва с парите на българите по време на война, защо инфлацията отново тръгна стремглаво нагоре и кой печели и губи милиарди, когато дулата на оръдията говорят.

Събеседник и гост на водещия Росен Петров във втората част на „Операция История“ ще бъде журналистът и автор на интригуващата фактологична и аналитична книга за войната „Защо лаят краставите магарета“ – Калин Тодоров. Той ще сподели мнението си за причините за военните действия в Украйна и какъв ще бъде светът, когато този конфликт свърши.

В новата рубрика „Тяхната история“ на предаването тази неделя водещият Росен Петров ще посрещне в студиото писателя и историк Николай Иванов. Двамата ще припомнят на зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR за живота и мистериозната смърт на необикновената и невероятно талантлива българска писателка Яна Язова, автор на романите „Левски“, „Бенковски“ и „Шипка“, издадени десетки години след нейната гибел.

Присвои ли си някой нейните ръкописи и кой изтри таланта ѝ? Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на „Операция История“ – тази неделя, 15 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай