Свободно време

11 неща, които да не забравяте, когато ви е трудно

За повече щастие всеки ден

22.06.2022г. / 07 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота всичко се случва толкова бързо. Всеки ден ни се налага да сме активни, да сме в помощ на различни хора. Мислим за собствения си комфорт, а понякога не ни остава време за това, търсим начин винаги да сме перфектни – в работата, семейството... Рано или късно настъпва моментът, в който ако ни липсват подкрепа, любов, забавления, хобита, ние се предаваме на тревожността, стреса. Придаваме на някои преживявания и ситуации повече важност, отколкото заслужават. И потъваме в себе си.

Има 11 неща, които не бива да забравяме, когато ни е трудно. Вижте кои са.

1. Да не се чувствате OK през цялото време всъщност е нормално.

2. Не се изолирайте, избягвайки да отговаряте на обаждания, съобщения, срещи. Това още повече ще увеличи усещането ви за самота.

Изберете си звезда и вижте дали ваше желание ще се сбъдне

3. Със сигурност има поне едно малко нещо, за което сте благодарни. Опитайте се всеки ден да благодарите за нещо, дори това да е за чашата кафе сутрин.

4. Време за вас, ваш ден. Това е денят, в който може да си гледате филми, да се излежавате, колкото ви се иска, да не се виждате с никого, да отидете на масаж и т. н. Вашето време е за да се погрижите за духа и тялото си.

5. Отрицателното поведение и мисли, които имаме всъщност са самосаботаж.

6. Въпреки че може да ви звучи банално, не забравяйте, че имате нещо специално, което вие да предложите на света. Понякога страданието ни кара да забравяме за своите силни страни. Не му го позволявайте.

Тибетски хороскоп разкрива какви сме били в минал живот и характера ни

7. Вие решавате кои сте. Ще има хора, които ще отправят градивна критика към вас, но и други, които ще искат да ви обидят, само защото се усещат по-малко силни и достойни от вас.

8. Избягването на болката само я кара да се връща по-силна. Колкото по-рано се научите да обработвате болката, толкова по-бързо ще можете да я управлявате и да я оставите да ви научи на нещо.

Свързани статии

9. Алкохолът, преяждането, злоупотребата с лекарства, без да сте се допитали до лекар, не правят ситуацията по-добра.

10. Танцувайте, спортувайте, разхождайте се из природата. Редица изследвания са доказали, че това помага да намалим стреса и тревожността.

11. Плачът помага да намалим стреса. Така че ако ви се плаче, не се сдържайте. Мислете, че по този начин болката си отива и за вас става по-леко. С всеки изминал ден ще ви се плаче по-малко, защото започвате да си стъпвате на краката.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
tova moje da bade napisano ot nekoi huring dori neznaeem kak da pisem stati a davame akal
отговор Сигнализирай за неуместен коментар