Свободно време

Ретрограден Нептун в Риби – слагаме край на заблудите

Какво ни носи тази енергия

29.06.2022г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 28 юни планетата Нептун зае своята ретроградна фаза в знака на Риби. Рибите са воден знак, а елементът вода е свързан с движение по течението, свързването с нашите емоции и позволяването на нашата по-чувствителна страна да блесне.

По време на ретрограден Нептун в Риби интуицията ни ще се засили. Периодът е подходящ за подхранване на нашите творчески проекти, за обмислянето на нови идеи, за вдъхновения от заобикалящия ни свят. Но водната енергия на Рибите може да ни накара да се чувстваме на моменти така, сякаш се опитваме да се задържим на повърхността.

Ретроградният Нептун настъпва ден преди новолунието в Рак на 29 юни и ще ни се наложи да внимаваме как поддържаме баланса си.

Най-добре е сега да се освободим от желанието си да контролираме всичко и да се движим по течението. Заземяването и свързването със земята, която е противоположният елемент на водата, също може да ни бъде от полза.

Цветни маникюри за всяка зодия

Ретроградността на Нептун ще продължи до 9 декември 2022, а неговата фина енергия няма да се усеща толкова силно. Една планета винаги е най-мощна в деня, в който се придвижва ретроградно, и в деня, в който отново става директна, така че 28 юли и 9 декември са датите, на които трябва да обърнем внимание.

Планетата Нептун е владетел на водата, духовността, интуицията, творчеството, илюзиите, измамите, мечтите, изкуството, фантазията, забавленията, зависимостите. Когато енергията на Нептун е силна, възможно е да сме по-объркани, защото всичко край нас сякаш е в мъгла. Тогава се потапяме в своя вътрешен свят.

Мъжете от тези зодии са най-добрите и желани любовници

Когато Нептун стане ретрограден, завесата на заблудата се вдига и ние виждаме истината. Ако е имало илюзии и измами, всичко ще се срине и ще бъде разкрито, ще видим неща, които не сме виждали или не сме имали желанието да видим.

В този ретрограден цикъл на Нептун също ще можем да погледнем назад към събитията от края на юни до началото на декември 2021 г., за да видим дали трябва да гледаме на нещата с необходимата доза реализъм. Може да се наложи да свалим розовите си очила и да се изправим пред истината.

Тъй като Нептун управлява духовността, ще можем да помислим дали има неща в живота ни, които не са в съответствие с душата ни. Когато завесата на илюзиите се вдига, можем да видим къде сме били водени от заблуди, от високото си его, а не от любовта. Но Нептун е и планетата на безусловната любов, която е отвъд нашите взаимоотношения и е свързана с душевната ни същност. Това е любовта, която сме и любовта, към която ще се върнем през този период.

Коя е вашата таро карта според зодията

Може да помислим върху това какво ни пречи да почувстваме любовта в себе си, към себе си, да я споделяме с другите. Помислете малко назад – какво ви се е случило на 12 април 2022. Тогава Нептун се изравни с Юпитер – рядко и специално подравняване на планетите. Сега, когато Нептун е ретрограден, той отново ще се приближи до Юпитер, но няма да се изравни с него. Въпреки това е възможно проблеми или някакви значими теми от април да се появяват отново, особено в периода октомври – декември 2022 г.

Също така, ако нещо значимо се е случило около април тази година, ретроградният Нептун може да ви помогне да осмислите нещата и да придобиете по-дълбока яснота около ситуацията. За някои от вас това може да са някои големи награди за усилията, които сте полагали в дадена посока.

Снимка: iStock

Коментирай