Свободно време

Джазменът Боби Вълчев открива лятото с нова песен и клип от осмото чудо на света

Зад перфектния резултат стоят часове наред в очакване на перфектния залез

04.07.2022г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
Боби Вълчев

Боби Вълчев

Новата песен „Не искам“ на Боби Вълчев е ритмична и свежа, но носи силно послание – как трябва да отстояваме себе си. Видеото запечатва перфектния залез на емблематични локации в Дубай, които за Боби отдавна са втори дом и вървят в комплект с една от любимите му ретро коли.

Новата песен „Не искам“ е по текст на Здравка Петрова. Макар и да носи положителен заряд, в нея е закодирано силно послание – че човек трябва да бъде себе си, да има собствена стойност и да не се подвежда по временни изкушения – в личен или професионален план.

Във видеото (вижте го тук) присъстват уникални места, като например Палм Джумейра. Мегапроект на островна група от 560 хектара изкуствена суша, стилизирана като палма. Сред красивите гледки са още небостъргачът Бурдж Халифа, най-голямото виенско колело в света Дубай Ай и други. Изборът не е случаен. След като Боби Вълчев е вече 12 години в Дубай, той иска да покаже във видеото по красив начин втория си дом и локации, които за него са ежедневие.

Зад перфектния резултат стоят часове наред в очакване на перфектния залез, който е само 10 минути, както и непоносима горещина от 55 градуса.

Има и изненади за феновете на добрите ретро коли, на които Боби Вълчев е фен. В клипа е заснет един от любимите автомобили от личната му колекция.

В момента джазменът е в България, предстоят участия и лятно турне у нас, както и вълнуващо събитие в личен план – сватба.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално училище „Любомир Пипков“, специалност тромпет. Завършва НМА„ Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико-композиторския факултет. Асистент в Майсторския клас на Милчо Левиев.

След това заминава за Лондон, за да продължи образованието си в „Guild school of music“. В космополитния град българският пианист свири с Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth и Wind & Fire.

От 2011 година Боби Вълчев живее в Дубай, където работи като музикант, преподава пиано и пеене в GEMS Education schools и се изявява на престижни музикални събития. С румънската певица Florentina Tuchel пианистът създава дуета „F&B “ – Flory and Bobby и двамата издават албума „Stereotype“, който е представен официално през 2016 г.

Албумът е своеобразен протест срещу стереотипите, с които живеем, които пречат на естественото ни развитие и ни ограничават да творим и създаваме свободно. През 2021 участва във формата „България търси талант.“ Там той печели възхищението на българското жури и публика със своя стил и класа.

Коментирай