Свободно време

Българският волейболен национал Светослав Гоцев – специален гост в „Златните“

Очаквайте интригуващото интервю в сутрешния блок „България сутрин“ на 28 октомври

27.10.2022г. / 09 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Най-добрият блокировач в Лигата на нациите – волейболният национал и състезател на „Левски“ Светослав Гоцев ще бъде специален гост в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR този петък, 28 октомври, от 07:00 часа.

След като записа общо 35 блокади в общо 9 мача за България, волейболистът получи признанието за най-добър блокировач в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. Любопитното е, че Светослав Гоцев за втори път в своята кариера приключва Лигата на нациите като най-успешния блокировач, след като го стори и през 2018 година.

Първият си професионален договор Гоцев подписва с ВК „Славия“ след като бива закупен от пернишкия ВК „Миньор“. В „Славия“ прекарва четири сезона като става два пъти шампион на България за юноши младша и юноши старша възраст. През 2009 година е избран за най-добър нападател на България за юноши старша възраст. През 2010 година Силвано Пранди го кани за пръв път в мъжкия национален отбор на България. Сред всички постижения Светослав Гоцев е избран и за най-добър играч на България за декември 2011 г. и февруари 2012 г.

Откровено пред камерата на Bulgaria ON AIR той говори за първите си стъпки във волейбола, трудностите по пътя, множеството контузии, с които се сблъсква, националния отбор и една съкровена мечта.

Какво още сподели един от най-добрите ни волейболисти – ще разберете този петък, 28 октомври, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Коментирай