Свободно време

Как са живели предците ни преди 10 хиляди години – на фокус в „Операция История

Не пропускайте новото издание на предаването от 16:30 часа по Bulgaria ON AIR

16.11.2022г. / 14 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Операция История.

Снимка: Операция История.

Как са живеели предците ни по нашите земи преди 10 хил. години, на какво ни учи историята за конфликта между Украйна и Русия, защо Тодор Живков е свален от власт и какви са последиците? Отговорът на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване „Операция История“ на 20 ноември, от 16:30 часа.

Специален гост в първата част на предаването ще бъде специалистът по праистория – инж. Иван Лишков. В студиото на предаването той ще разкаже повече за начина на живот на хората преди хиляди години. Заедно с водещия на предаването Росен Петров, двамата ще търсят отговори на това били ли са предците ни по-интелигентни, по-духовни и в по-голяма хармония с природата от съвременното общество.

Специалистът по съветска история доц. Александър Сивилов ще бъде специален гост във втората част на „Операция История“. Той ще коментира защо на територията на днешна Украйна, за по-малко от три века, са се водили 26 големи войни и има ли исторически паралели между голямата руска или съветска офанзива при Сталинград и отстъплението при Херсон 80 години по-късно. Доц. Сивилов ще сподели своето виждане относно възможния развой на събитията – дълга и кървава борба, временно примирие или компромисен мир.

В специалната рубрика „Тяхната история“ гост в студиото на предаването ще бъде журналистът Иван Тренев. Той ще представи своето виждане относно причините за свалянето от власт на Тодор Живков и какви са последиците от това.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ – тази неделя, 20 ноември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай