Свободно време

13 мисли, с които да намалите бързо напрежението

За повече щастие и баланс

28.11.2022г. / 06 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Спокойствието е нашата суперсила. Да бъдем спокойни обаче, особено в ситуации на напрежение, в които попадаме почти ежедневно, не е лесно. Способността ни да не реагираме импулсивно, да не приемаме нещата твърде лично, помага да поддържаме мислите си чисти, да постигнем вътрешен баланс. От друга страна, предавайки се на негативното, вярвайки, че не можем да се справим, ние потъваме. Само помислете колко често ви се е случвало да се ядосате за нещо на някого, което разпалва емоциите ви, напрягате се...

Главата ви боли, страдате от безсъние... докато не мине време и не осъзнаете, че всичко това е било излишно, че страховете ви са били напразни. За тези ситуации ние се нуждаем от някои малки напомняния, които да ни помогнат да намалим напрежението. Споделяме няколко такива.

1. Спокойствието започва в момента, в който поемете дълбоко и бавно въздух и решите да не позволите на друг човек или ситуация да контролира мислите и настроението ви. Вие не сте това, което ви се случи. Вие сте това, което сте избрали да станете в този момент.

2. Щастието е да се откажеш от това, което предполагаш, че животът ти трябва да бъде в момента. Да спреш да мислиш какво нямаш. Да се отпуснеш, защото ти си достатъчен и имаш повече, отколкото предполагаш.

3. Спокойствието не означава да бъдем на място, където няма хаос, проблеми или трудни моменти, с които да се справим. Спокойствието означава да бъдем насред всички тези неща и все пак да останем силни, позитивни и да не се поддаваме на това емоциите да ни владеят.

Защо работата ви кара да се чувствате нещастни?

4. Бъдете избирателни с енергията си. Ако можете да разрешите проблем – направете го. Ако ли не, приемете го и променете мислите си за него. Каквото и да правите, не инвестирайте повече енергия в отрицателните събития, отколкото ви е необходима.

5. Когато сме потънали в безпокойство, е лесно да изпитваме страхове, които на по-късен етап може да се окаже, че не са били основателни. Затова оставете ги, не придавайте на случващото се толкова голямо значение.

Изберете си камък и подобрете енергията си

6. Не забравяйте, че ние придаваме смисъл на всичко в живота си, било то хубаво или не.

7. През повечето време проблемът не е най-голямата беда – проблемът е невероятното количество от нашата енергия и прекаленото анализиране. Направете пауза и отново вдишвайте и издишвайте дълбоко.

8. Това, върху което се фокусирате, расте. Вие избирате дали да е върху хубавите неща в живота ви, постигането на мечтите или да подхранвате негативните мисли, страховете и проблемите.

Защо е важно да поставяме себе си на първо място

9. Това да сме с положителна настройка е избор, а щастието в живота ни зависи от качеството на нашите мисли. Да бъдеш позитивен, означава да преодоляваш негативното.

10. Хората са много по-добри, когато са в мир със себе си, което говори много за хората, които не са добри към вас. Пожелайте им успех и продължете напред.

Свързани статии

11. Не занижавайте стандартите си, но помнете, че премахването на очакванията ви към другите е най-добрият начин да не бъдете разочаровани от тях.

12. Понякога сме толкова увлечени в опитите си да постигнем нещо голямо, че не успяваме да забележим всички малки неща, които придават на живота неговата магия.

13. След 10 години няма да има особено значение какви обувки сте носили днес, как е изглеждала косата ви, колко скъпи придобивки сте имали. Това, което ще има значение, е как сте живели, колко щастливи сте били, дали е имало любов в живота ви, вътрешен мир.

Коментирай
Свободно време