Свободно време

Тайните на българските и западноевропейските крепости – в „Операция История“

Не пропускайте новото издание на историческото предаване на 1 януари по Bulgaria ON AIR

29.12.2022г. / 16 42ч.
Мария Дуковска
Тайните на българските и западноевропейските крепости – в „Операция История“

Какви са тайните на българските и западноевропейските крепости, защо Константинопол и Царевец са били недосегаеми и има ли прилика между Царевец и замъците във Великобритания? Отговорът на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване „Операция История“ на 1 януари от 16:30 часа.

Специален гост в първата част на предаването ще бъде 19-годишният историк Калин Иванов – студент в Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Заедно с водещия на историческото предаване Росен Петров, двамата ще анализират тайните на средновековното крепостно дело и начина, по който предците ни са успявали да построят многобройни отбранителни линии.

Колекционерът и пазител на българското минало Александър Алексиев ще бъде специален гост във втората част на предаването. В студиото на предаването художникът, изрекъл фразата „минало и бъдеще чрез нас сега“, ще разкаже повече за скритите истини в българската история.

Загинало ли е българското земеделие и какви са битките за защита на българската земя и култура? Отговори на тези и още въпроси, в специалната рубрика „Тяхната история“, ще даде режисьорът Олег Ковачев. Актьорът, изиграл едни от най-светлите детски образи в старото българско кино, ще разкаже повече за личната си кауза, която е опазването на българската памет.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ – тази неделя, 1 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай