Свободно време

Мистерията „Игор Дятлов“ в Мъртвата планина – на фокус в „Операция История“

Новото издание на историческото предаване ще се излъчи по Bulgaria ON AIR, от 16:30 часа на 29 януари, неделя

26.01.2023г. / 11 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Каква е съдбата на капитан първи ранг Гуцан Гуцанов и защо той е легендарен, какви са златните загадки на Велика България и каква е мистериозната световна загадка на случая „Дятлов“? Отговор на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване „Операция История“ с водещ Росен Петров на 29 януари, от 16:30 часа.

За времената, когато България е имала впечатляващ военен подводен флот и за това каква е удивителната съдба на капитан първи ранг Гуцан Гуцанов – легендарен във военноморските среди българин, който дълги години е командвал българските подводници, за всичко това ще разкаже синът му – Борислав Гуцанов.

За първи път в студиото на предаването ще гостува един от големите български учени, професор Иван Добрев, автор на книгата „Златните съкровища на българите спасители на Светия Кръст Господен“. Заедно с водещия Росен Петров двамата ще анализират защо древните българи са спасители на самия Кръст Господен и какви са златните загадки на Велика България.

В специалната рубрика „Тяхната история“ зрителите на историческото предаване „Операция История“ ще научат каква е мистериозната и световна загадка на случая „Дятлов“ и какви са причините за човешката гибел в „Планината на мъртвите“ в Северен Урал, Русия. Подробности ще разкаже водещият световен експерт по случая – Теодора Хаджийска, написала книга относно мистерията, която е преведена на руски, английски, испански и немски. Тя е и главен консултант на „Дискавъри“ и „Нешънъл Джеографик“ по темата.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на историческото предаване „Операция История“ – тази неделя, 29 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Свободно време