Свободно време

Пълнолуние в Дева на 7 март – посрещаме новото начало

Сатурн влиза в Риби

07.03.2023г. / 08 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В първите дни на март ни очаква пълнолуние в знака на Дева. То ще бъде на 7 март. Според западни астролози, дори и все още да не сме се справили с проблеми от 2022 година, то сега ще настъпи моментът, в който ще ни се наложи да продължим напред въпреки това. Пълнолунието в Дева е тук, за да ни напомни, че промяната е пред нас и е време да загърбим миналото.

Юпитер и Хирон в Овен – разделяме се с болезненото минало

Това, което е важно да знаем е, че новолунието през февруари 2023 г. послужи като предварителен преглед на предстоящите промени в космическата енергия през 2023 година. През новия месец март ще ни въздействат три големи планети, които ще доведат до трансформации.

В деня на пълнолунието – 7 март, Сатурн – планетата на подредеността, упоритата работа, правилата и отговорността, навлиза в знака Риби, който е последен в зодиака. Там тази планета ще се задържи до февруари 2026 година.

Месечен хороскоп за март

Дева и Риби са противоположни знаци. Девата е придирчив знак, който ни подтиква да съберем възможно най-много информация. Да си зададем конкретни въпроси като „Защо се случи това?, Защо този човек прави това?, Какво направих, за да заслужа това?, Как мога да бъда по-добър?, Какво за мен не е достатъчно добро?

От друга страна, енергията на Рибите, която присъства в това пълнолуние и с навлизането на Сатурн в този знак, ни напомня, че има неща, за които никога няма да разберем защо са се случили.

Очаква ни период, в който можем да се откъснем от пристрастявания, както емоционални, които изпитваме към някого, към ситуация, така и към храна, алкохол, медикаменти. Пълнолунията винаги са край на нещо. Сега ще прочистим ума си и ще направим място за новия начин на съществуване, който ни очаква през този месец. Да се разделим с ограничения, граници, които сами си поставяме, токсични връзки.

Женски хороскоп за март

Девата и Рибите ни карат да намерим баланс между ежедневните задължения и рутината, физическото здраве и нуждата от ред (Дева) и визията, духовното здраве, безредиците и безкрайното (Риби). Ако се намираме в някакъв вид криза (която може да бъде криза на съзнанието) или внезапно осъзнаване на липса в живота ни, това ни предоставя златна възможност да изследваме нашите емоционални нужди.

Когато Луната е ярка и пълна в небето, тя осветява живота ни. Време е да изразим себе си, но е важно да знаем, че е възможно и да сме по-емоционални, затова е добре и да внимаваме. Ще получим ясни послания относно нашата работа, навици, здраве.

Снимка: iStock

Коментирай