Свободно време

Венера влиза в Телец на 16 март – забавяме темпото

Време е да се насладим на хубавите неща

15.03.2023г. / 09 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 16 март планетата на парите, красотата и любовта – Венера, влиза в знака на Телец. Там тя ще се задържи до 11 април. Венера е управляваща планета на Телеца и ще се „чувства“ много добре. От 20 февруари тя прекара време в Овен. Телецът е всичко, което Овенът не е. Той е стабилен, обича лукса, чувствен, сигурен, здраво стъпил на земята.

Какво ни носи транзитът на Венера в Телец?

Телецът се наслаждава на по-фините неща, той има неподвижен земен характер, който никога не го кара да бърза. Неговото темпо е идеално за Венера, която трябва да се чувства сигурна и защитена, за да работи с магията си, да разпространи енергията си.

Трябва да знаем, че където Овенът е бърз, Телецът е бавен. И това е от ключово значение за процъфтяването на Венера в живота ни. Важно е да бъдем и малко предпазливи, тъй като транзитът на Венера в Телец може да ни направи твърде мързеливи. Леността на Телеца няма да ни е от полза, ако е в повече.

В любовен план ще искаме уверения от партньора си, които да ни дадат усещане за сигурност. Това важи и ако изпитваме емоции към някого, но все още не сме във връзка с този човек. Важно е да не отдалечим човека от себе си. Успеем ли да намерим баланса и да не сме обсебващи, можем да се радваме на един спокоен период, в който можем да развием много неща в живота си.

Когато Венера влезе в собствения си знак, нуждата от лукс и богатство се увеличава. Това означава, че може да имаме повече желание да си угаждаме, да имаме материални цели, които да планираме как да си ги осигурим чрез работа.

Венера е планетата, която се свързва с удоволствието, независимо дали това е удоволствие в любовта или в нашия физически свят. Но има и друг важен израз на Венера и Телец и това са парите. За Телеца парите са много важни, но той обича и вкусната храна, хубавите материални придобивки.

Венера в Телец е чудесна за събуждане на грижата към себе си.

Сега ще ни се напомни колко красив може да бъде светът край нас. Тъй като Телецът е търпелив, време е да опростим някои неща в живота си. Можем по-лесно да разрешим любовните си проблеми, както и тези, които са свързани с финансите. Венера в Телец ни кара да забавим темпото и да живеем сега, в момента. Периодът е силен за нови запознанства, за задълбочаване на връзката с любимия човек.

Въпреки това трябва да внимаваме с твърдоглавостта на Телеца в отношенията ни.

Снимка: istock

 

Коментирай
Свободно време