Свободно време

Меркурий премина в Овен – думите стават бързи и малко груби

За какво да внимаваме

20.03.2023г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 март Меркурий премина в знака на Овен. Планетата на комуникацията, движеща се през този кардинален огнен знак, определено ще окаже влияние върху нивото ни на комуникация. Бързината също. Възможно е да взимаме бързо решения, бързо да се изказваме, да влизаме във флиртове.

През следващите няколко седмици ще се доверяваме на инстинктите си, когато става въпрос за изразяване. Периодът до 4 април, когато свършва този транзит е особено подходящ за творчески идеи.

Изберете си число и вижте какво ви очаква в любовта според зодията

Когато Меркурий е в Овен, ние сме по-малко загрижени за обективни гледни точки и обясненията, а сме повече за постигане на решения и то бързо. Нашите мисли и идеи са пионерски и сме склонни да говорим по-спонтанно и директно. Това се дължи на обстоятелството, че Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията, докато Овенът се отличава със смелост и е напорист. Сега не само търпението ни ще бъде подложено на изпитания, но и комуникацията с другите, тъй като е възможно да станем и по-отбранителни, освен директни в изказванията си.

Трите най-флиртуващи зодии в зодиака

Знакът на Овена се управлява от Марс, който е вражеска планета на Меркурий. Така че може да не получим желаните резултати. Възможни са загуби и спънки в работата и бизнеса. Може да загубите увереност поради влиянието на Сатурн. Ще има влияния, които ще предизвикват склонност да лъжем и да мамим другите. Затова ще бъде важно да стоим далеч от фалшиви обещания и поведение, в противен случай ще се сблъскате с трудности на по-късен етап.

Хората занимаващи се с онлайн бизнес, търговия и дейности, които изискват повече мислене, ще могат да постигат по-лесно успехи.

Като цяло може да се каже, че ни очаква кардинална енергия. Въпреки че енергията на Овена може да ни накара да се чувстваме уверени и смели, в наш интерес ще бъде да знаем кога да задържим езика зад зъбите си. Това разбира се ще се окаже предизвикателство за нас. Сега, практикуването на търпение е от съществено значение, особено когато Марс все още е в знака на Близнаци, докато смени знаците.

Кои са най-добрите секс пози според зодията ви?

Творческите натури биха могли да получат тласък в своето вдъхновение по това време. Енергията на Меркурий в Овен може да се почувства вдъхновяваща и да ни мотивира, стига да не забравяме да добавим нотка дипломатичност към нашия стил на общуване. По-емоционалните личности е добре да са с повишено внимание по време на транзита.

От друга страна можем да положим усилия в това да надградим свои умения в дадена област. Точно тук можем да вложим смелостта на Овена и мисълта на Меркурий. Да се възползваме така, че да ни бъде лесно да научим нови неща, да се вдъхновяваме, вместо да тръгнем в грешната посока на конфликтите и необмислените бързи действия и изказвания.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време