Готварство

Дивеч – диво месо по ловджийски

05 Май 2010 | 10:55 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 4 часа Порции:
Дивеч – диво месо по ловджийски

Продукти:

  • За 4 порции:
  • около 600 г свинско месо, може от диво прасе
  • 4 глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 3-4 люти чушки
  • 3-4 картофа
  • 3-4 суп. лъж. олио
  • 3-4 суп. лъж. оцет
  • магданоз
  • дафинов лист
  • девесил
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол на вкус

Приготвяне:

Ако месото е от дивеч, поставете в марината от оцета, вода, лъжица девесил, нарязана на ситно глава лук, чесън, дафинов лист за една нощ. 

После измийте и нарежете на дребно. Поставете в глинена тенджера, гърне.
Поставете също олиото, нарязаните на ситно домати, картофи, цели чушките, подправките. Затворете с капака и поставете за 3-4 часа в 180 градусова фурна.
Поднесете ястието топло. Може да гарнирате с пюре или зелена салата.
Добър апетит!

* * *

Пикантни ловджийски шишчета
Пикантни агнешки рулца
Агнешки дреболии по тарикатски
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена