Агнешко с моркови и спанак
09 Апр 2014 | 17:00 | Михаела Лазарова
Продукти:
- 1 кг агнешко месо за готвене
- 1 и 1/2 кг спанак
- 3 моркова
- 2 връзки пресен лук
- 2 връзки пресен чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- сол, черен пипер
- червен пипер
- 1/2 чаена чаша олио
Приготвяне:
Месото се измива и се нарязва на малки парчета. Загрейте в тенджера много добре мазнината и сложете месото. То трябва да хване златистокафява коричка от всички страни.
При обръщането им внимавайте да не ги бодете с вилица, за да не изтече сокът им. След като месото се запържи се изважда от мазнината и към нея се прибавят нарязаните моркови, лукът, чесънът, черен, червен пипер и доматеното пюре.
След като зеленчуците омекнат към тях се слага и агнешкото. Залива се с топла вода или бульон и се оставя да се готви на тих огън. Когато месото е поомекнало към него се прибавя нарязаният спанак и се готви до пълна готовност.
Снимка: freeimages.com
Опитайте още: