Агнешки котлети с гъби и сос
06 Апр 2015 | 17:40 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 2 часа и 30 минути Порции: 6-7
Продукти:
- 6-7 агнешки котлета
- 500 г пресни гъби по ваш избор
- 5 домата
- 3 глави лук
- сол, черен пипер
- 100 мл бяло вино
- 300 мл течна сметана
- пресен или сух джоджен
- 1 супена лъжица брашно
- 50 г масло
Приготвяне:
Мариновайте котлетите в бялото вино за около час. През това време задушете лука и доматите в маслото. Добавете към тях малко брашно и вода или бульон. След като бульонът заври се добавя сметаната и нарязаният на ситно джоджен, сол, черен пипер. Бъркайте 2-3 минути и махнете соса от котлона. Котлетите се запържват от двете страни в силно сгорещено масло.
Подреждат се в по-дълбока тава, към тях се добавят нарязаните гъби и готовият сос. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност (около 30-40 минути). Сервират се с гарнитура от задушени картофи.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: