Готварство

Агнешки котлети с гъби и сос

06 Апр 2015 | 17:40 |
Рейтинг:
3 от 3 гласа
Време на приготвяне: 2 часа и 30 минути Порции: 6-7
Агнешки котлети с гъби и сос

Продукти:

  • 6-7 агнешки котлета
  • 500 г пресни гъби по ваш избор
  • 5 домата
  • 3 глави лук
  • сол, черен пипер
  • 100 мл бяло вино
  • 300 мл течна сметана
  • пресен или сух джоджен
  • 1 супена лъжица брашно
  • 50 г масло

Приготвяне:

Мариновайте котлетите в бялото вино за около час. През това време задушете лука и доматите в маслото. Добавете към тях малко брашно и вода или бульон. След като бульонът заври се добавя сметаната и нарязаният на ситно джоджен, сол, черен пипер. Бъркайте 2-3 минути и махнете соса от котлона. Котлетите се запържват от двете страни в силно сгорещено масло.

Подреждат се в по-дълбока тава, към тях се добавят нарязаните гъби и готовият сос. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност (около 30-40 минути). Сервират се с гарнитура от задушени картофи.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: