Панирани агнешки котлети с розмарин
26 Яну 2016 | 12:00 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Продукти:
- 6 бр агнешки котлети
- 1 чаша сос Уорчестър
- ¼ чаша соев сос
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 1 стрък пресен розмарин, нарязан на ситно
- 2 яйца
- 1 чаша галета
Приготвяне:
Смесете соса Уорчестър, соевия сос, чесъна и розмарина в керамична купа. Поставете агнешките котлети в тази марината за 3 часа, за да поемат ароматите. Не ги покривайте с нищо. Обърнете ги веднъж-два пъти през това време.
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тавичка за печене и я намазнете.
Извадете агнешкото от маринатата. В купичка смесете яйцата и остатъка от маринатата. Галетата изсипете в чиния.
Потопете котлетите един по един първо в яйчената смес, след това в галетата. Поставете котлетите в тавичката за печене. Печете на загрята фурна за около 20 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: