Готварство

Панирани агнешки котлети с розмарин

26 Яну 2016 | 12:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Панирани агнешки котлети с розмарин

Продукти:

  • 6 бр агнешки котлети
  • 1 чаша сос Уорчестър
  • ¼ чаша соев сос
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 1 стрък пресен розмарин, нарязан на ситно
  • 2 яйца
  • 1 чаша галета

Приготвяне:

Смесете соса Уорчестър, соевия сос, чесъна и розмарина в керамична купа. Поставете агнешките котлети в тази марината за 3 часа, за да поемат ароматите. Не ги покривайте с нищо. Обърнете ги веднъж-два пъти през това време.

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тавичка за печене и я намазнете.

Извадете агнешкото от маринатата. В купичка смесете яйцата и остатъка от маринатата. Галетата изсипете в чиния.

Потопете котлетите един по един първо в яйчената смес, след това в галетата. Поставете котлетите в тавичката за печене. Печете на загрята фурна за около 20 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още: