Агнешко със сушени плодове
22 Апр 2016 | 17:45 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 80 минути Порции: 2
Продукти:
- 5 супени лъжици олио
- 1 кг агнешко месо
- 1 голяма глава лук
- 5 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 5 големи обелени домата
- 1/2 чаша сушени кайсии
- 1/2 чаша сушени сини сливи без костилка
- магданоз за поръсване
- сол и черен пипер за овкусяване на месото и допълнително за овкусяване на ястието
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте добре мазнината и сложете нарязаното на малки парчета и овкусено със сол и черен пипер месо. Запържете добре от всички страни, докато се образува кафява коричка. След това го извадете в чиния. В същата мазнина сложете нарязаните лук и чесън.
След като омекнат добавете червения пипер, кайсиите, сливите, нарязаните домати и 4 чаши вода или бульон. Оставете да заври и намалете котлона. Добавете агнешкото и гответе на тих огън, докато сосът се сгъсти. Накрая овкусете с пресен магданоз. Сервирайте ястието с гарнитура от кускус или задушен ориз.
Снимка: iStock
Опитайте още: