Готварство

Агнешко със сушени плодове

22 Апр 2016 | 17:45 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 2
Агнешко със сушени плодове

Продукти:

  • 5 супени лъжици олио
  • 1 кг агнешко месо
  • 1 голяма глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 5 големи обелени домата
  • 1/2 чаша сушени кайсии
  • 1/2 чаша сушени сини сливи без костилка
  • магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер за овкусяване на месото и допълнително за овкусяване на ястието

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте добре мазнината и сложете нарязаното на малки парчета и овкусено със сол и черен пипер месо. Запържете добре от всички страни, докато се образува кафява коричка. След това го извадете в чиния. В същата мазнина сложете нарязаните лук и чесън.

След като омекнат добавете червения пипер, кайсиите, сливите, нарязаните домати и 4 чаши вода или бульон. Оставете да заври и намалете котлона. Добавете агнешкото и гответе на тих огън, докато сосът се сгъсти. Накрая овкусете с пресен магданоз. Сервирайте ястието с гарнитура от кускус или задушен ориз.

Снимка: iStock

Опитайте още: