Агнешки шишчета с марината
26 Апр 2016 | 07:06 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 70 минути Порции: 10
Продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици червен винен оцет
- 5 скилидки чесън
- 3/4 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
- сол на вкус
- 1 и 1/2 кг обезкостено агнешко месо
Приготвяне:
Загрейте барбекюто и ако ще използвате дървени шишчета, накиснете ги за около 10 минути във вода. В голяма купа смесете зехтина, оцета, стритите чесън и кимион, лютия пипер, солта, нарязания на ситно магданоз, агнешкото месо, нарязано на малки парчета като за шишчета.
Разбъркайте много добре и оставете марината да попие в месото за 15-20 минути. След това поставете месото на шишчетата, като между парчетата може да добавите чушки или чери доматки. На месото ще му е необходимо около 8-10 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: