Готварство

Агнешки шишчета с марината

26 Апр 2016 | 07:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 минути Порции: 10
Агнешки шишчета с марината

Продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • 5 скилидки чесън
  • 3/4 чаена лъжичка кимион
  • 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
  • сол на вкус
  • 1 и 1/2 кг обезкостено агнешко месо

Приготвяне:

Загрейте барбекюто и ако ще използвате дървени шишчета, накиснете ги за около 10 минути във вода. В голяма купа смесете зехтина, оцета, стритите чесън и кимион, лютия пипер, солта, нарязания на ситно магданоз, агнешкото месо, нарязано на малки парчета като за шишчета.

Разбъркайте много добре и оставете марината да попие в месото за 15-20 минути. След това поставете месото на шишчетата, като между парчетата може да добавите чушки или чери доматки. На месото ще му е необходимо около 8-10 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: