Паприкаш с агнешко
27 Мар 2018 | 06:43 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 80 минути Порции: 2-3
Продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 1/2 чаша олио
- 5 глави лук
- 3 моркова
- 5 скилидки чесън
- сол, черен пипер на вкус
- магданоз
- 1 кг червени чушки
- 10 големи домата, обелени
Приготвяне:
Нарежете месото на късове и го запържете до златисто в добре сгорещено олио. След това го извадете от мазнината и в нея задушете лука, чесъна и морковите. Когато поомекнат може да прибавите част от нарязаните домати, подправките, бульона и да върнете месото.
Варете на умерен огън. Когато месото поомекне прибавете нарязаните чушки и останалите домати. По желание сгъстете с малко брашно. Догответе ястието в тенджера или запечете във фурна. Накрая поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: