Готварство

Паприкаш с агнешко

27 Мар 2018 | 06:43 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 2-3
Паприкаш с агнешко

Продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • 1/2 чаша олио
  • 5 глави лук
  • 3 моркова
  • 5 скилидки чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • магданоз
  • 1 кг червени чушки
  • 10 големи домата, обелени

Приготвяне:

Нарежете месото на късове и го запържете до златисто в добре сгорещено олио. След това го извадете от мазнината и в нея задушете лука, чесъна и морковите. Когато поомекнат може да прибавите част от нарязаните домати, подправките, бульона и да върнете месото.

Варете на умерен огън. Когато месото поомекне прибавете нарязаните чушки и останалите домати. По желание сгъстете с малко брашно. Догответе ястието в тенджера или запечете във фурна. Накрая поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още: