
Продукти:
- 1 кг агнешко месо
- олио
- 3 глави лук или 5-6 връзки пресен
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. доматено пюре
- 3 домата
- сол, черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 кг спанак
Приготвяне:
Месото се измива и нарязва на малки парчета. В добре сгорещена мазнина се запържва до златисто от всички страни. След това се изважда от мазнината и в нея се задушават нарязаните лук и чесън. Прибавете към тях доматеното пюре, нарязаните домати, червения и черния пипер. След това месото се връща в соса и се готви на тих огън. Може да добавите малко вода или месен бульон.
Когато агнешкото е готово прибавете нарязания спанак. Ако е необходимо сгъстете с малко брашно. Когато спанакът е готов може да сервирате. По желание към всяка порция се прибавя малко кисело мляко.
Снимка: iStock
Вижте още: