Готварство

Агнешко със спанак

25 Мар 2018 | 15:15 |
Рейтинг:
5 от 4 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 3
Агнешко със спанак

Продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • олио
  • 3 глави лук или 5-6 връзки пресен
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 3 домата
  • сол, черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 кг спанак

Приготвяне:

Месото се измива и нарязва на малки парчета. В добре сгорещена мазнина се запържва до златисто от всички страни. След това се изважда от мазнината и в нея се задушават нарязаните лук и чесън. Прибавете към тях доматеното пюре, нарязаните домати, червения и черния пипер. След това месото се връща в соса и се готви на тих огън. Може да добавите малко вода или месен бульон.

Когато агнешкото е готово прибавете нарязания спанак. Ако е необходимо сгъстете с малко брашно. Когато спанакът е готов може да сервирате. По желание към всяка порция се прибавя малко кисело мляко.

Снимка: iStock

Вижте още: