Ароматен агнешки бут за Великден
13 Апр 2017 | 09:29 | Илияна Николова Време на приготвяне: 180 минути Порции: 8
Продукти:
- 1 бр. агнешки бут
- 50 мл соев сос
- 2 чаени лъжици сол
- 2 щипки черен пипер
- 2 щипки червен пипер
- 3-4 скилидки чесън
- 1 стрък розмарин
- 1 супена лъжица брашно
- 50-60 г масло или 1 голямо кубче
Приготвяне:
Разтопете маслото. В него разбъркайте подправките заедно със соевия сос и брашното. С тази смес намажете обилно агнешкия бут. Поставете го в тава, налейте вода на дъното. Завийте бута с фолио, за да останат ароматите в месото. Печете на загрята на 180 градуса фурна за около час. След това намалете фурната, отстранете фолиото и печете за още час и половина, докато хване хрупкава коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.
Снимка: iStock
Вижте още: