Готварство

Ароматен агнешки бут за Великден

13 Апр 2017 | 09:29 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 8
Ароматен агнешки бут за Великден

Продукти:

  • 1 бр. агнешки бут
  • 50 мл соев сос
  • 2 чаени лъжици сол
  • 2 щипки черен пипер
  • 2 щипки червен пипер
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 1 супена лъжица брашно
  • 50-60 г масло или 1 голямо кубче

Приготвяне:

Разтопете маслото. В него разбъркайте подправките заедно със соевия сос и брашното. С тази смес намажете обилно агнешкия бут. Поставете го в тава, налейте вода на дъното. Завийте бута с фолио, за да останат ароматите в месото. Печете на загрята на 180 градуса фурна за около час. След това намалете фурната, отстранете фолиото и печете за още час и половина, докато хване хрупкава коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още: