Меню

Пълнени патладжани с кускус

19 юни 2015 | 12:30 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
4 патладжана
200 г кускус
300 г сирене
300 г сушени домати в зехтин
2 супени лъжици песто
сол,черен пипер
300 г кашкавал
50 мл олио
За соса:
1 малка консерва домати
4 домата
1 глава лук
5 скилидки чесън
щипка захар
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се разрязват надлъжно и се оставят за около 30 минути, да се изтече горчилката. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат на 200 градуса, докато омекнат и хванат кафява коричка.

Когато са изпечени издълбаваме вътрешността им, слагаме я в тиган заедно с другите нарязани зеленчуци и ги задушаваме добре. Сваряваме кускуса. Добавяме го заедно със сиренето към зеленчуците, които вече са добре омекнали и готвим още 5 минути.

Пълним патладжаните, слагаме настърган кашкавал и запичаме. Докато се пекат, в тиган с малко мазнина, задушаваме съставките за соса. По желание може да добавите и 1-2 лъжици песто. Сервираме патладжаните полети с доматения сос.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
kk ( преди 7 години )
Песто от градината на село? сушени домати?300-та кашкавал? на баба ми хвърчилото. Я си направете мусака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар