Меню

Пълнени тиквички с кайма и кашкавал

3 август 2015 | 12:26 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 големи тиквички
600 г кайма смес
100 г ориз
1 глава лук
3 скилидки чесън
1-2 моркова
чаена лъжичка червен пипер
чаена лъжичка чубрица
сол, черен пипер на вкус
1-2 домата
150 г кашкавал
50 мл олио
300 мл зеленчуков или пилешки бульон
1 ч.40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават, като към тях се прибавя и оризът. Когато зрънцата станат прозрачни, се долива малко бульон и се слага и каймата. Докато плънката се готви издълбайте тиквичките, като не изхвърляйте вътрешността им, а я добавете към останалите продукти.

Когато оризът е готов напълнете тиквичките и сложете върху всяка по едно или повече резенчета домати. В тавичката за печене добавете малко вода и олио, покрийте с алуминиево фолио и печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След това премахнете фолиото и върху всяка тиквичка поръсете малко настърган кашкавал. Запечете за още 15 минути.

Снимка: istock

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай