Меню

Постен гювеч

3 март 2016 | 10:48 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 глави лук
8 скилидки чесън
3 стръка целина
3 моркова
500 г гъби печурки
1,5 кг картофи
¼ чаша доматено пюре
1 супена лъжица червен пипер
1 и ½ чаши грах от консерва
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в малко мазнина. След това добавете към тях морковите, целината и гъбите. След като зеленчуците се задушат може да добавите картофите, червен пипер и вода колкото да покрие зеленчуците.

Гответе на бавен огън. Когато картофите са почти готови сложете изцедения грах, доматеното пюре и овкусете със сол, черен пипер и свеж магданоз.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай