Готварство

Пилешка яхния с картофи и моркови

12 Мар 2018 | 06:44 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 4
Пилешка яхния с картофи и моркови

Продукти:

  • 500 г пилешко без кост
  • 500 г картофи
  • 1 глава лук
  • 1 стрък праз лук
  • 1 малка консерва белени домати
  • 2 моркова
  • 1 чушка
  • ½ л вода
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 50 мл олио
  • пресен магданоз за поръсване

Приготвяне:

Нарежете всички зеленчуци на ситно без картофите. Тях оформете в полумесеци. Нарежете пилешкото на едри парчета. Нарежете на ситно кромида и праза. Запържете ги в сгорещената мазнина в дълбока тенджера. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят. Към двата вида лук добавете пилешкото и го задушете за няколко минути в мазнината.

Добавете към него червения пипер и разбърквайте. След това добавете зеленчуците, картофите, останалите подправки като за накрая оставите доматите, за да не се скашкат. Залейте с вода. Намалете огъня и оставете да къкри под открехнат капак.

Накрая след като всички продукти вече са достатъчно омекнали, добавете и предварително разтвореното в малко вода брашно, за да се сгъсти. Поръсете с магданоз и сервирайте яхнията гореща.

Снимка: iStock

Вижте още: