Готварство

Паста пене с пиле и песто

19 Мар 2019 | 08:14 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Паста пене с пиле и песто

Продукти:

  • 1 пакет паста пене
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 пилешки гърди без кост, нарязани на късове
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 и ¼ чаши готварска сметана
  • ¼ чаша босилеково песто
  • 3 супени лъжици настърган пармезан

Приготвяне:

Кипнете вода със сол в дълбока тенджера. След като заври сложете пастата да се свари за 8-10 минути. Отцедете внимателно от водата и оставете настрана.

Загрейте дълбок тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Добавете зехтина и разбъркайте. Запържете пилешките късове и чесъна в мазнината, докато добият златиста коричка, като разбърквате непрекъснато.

Намалете котлона. Добавете сметаната, солта, пипера, пестото и пармезана. Накрая добавете и пастата пене. Разбъркайте за последно преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още: