Меню

Печени спагети с вкус на пица

4 април 2019 | 06:44 | Илияна Николова
Добави в любими
1 пакет спагети, пречупени наполовина
1 разбито яйце
¼ чаша прясно мляко
2 чаши настъргана моцарела
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица пресован пресен чесън 
сос за спагети по избор 
1 чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица босилек, сушен
250 г салам пеперони, нарязан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина.

Кипнете подсолена вода и сварете спагетите в нея. Отцедете и веднага залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвенето.

В купа смесете яйцето, млякото, ½ чаша от моцарелата, солта, чесъна. Разбъркайте заедно със спагетите. Разстелете сместа в тавата за печене. Печете за 15 минути. Намалете градусите на 180. Залейте със соса за спагети. Поръсете с риган, босилек и останалата моцарела. Накрая подредете колелцата пеперони и върнете във фурната за още 30 минути.

Преди да нарежете спагетите ги оставете да се охладят за 10 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай