Меню

Фетучини с гъби и сметанов сос с градински чай

8 май 2019 | 06:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет фетучини
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
1 скилидка чесън, пресована
300 г пресни гъби
½ чаша готварска сметана
1 супена лъжица градински чай, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода и сварете пастата. Отцедете. В тиган на средна температура загрейте мазнината. Запържете в нея лука и чесъна. Добавете гъбите и гответе, докато омекнат. Смесете сметаната с градинския чай. Добавете ги и гответе с постоянно разбъркване, докато се сгъсти. Сервирайте пастата с по един-два черпака от соса във всяка порция.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай