Готварство

Фетучини карбонара с много лук

18 Юни 2019 | 06:05 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Фетучини карбонара с много лук

Продукти:

  • 5 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 500 г бекон, нарязан на ленти
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 пакет фетучини
  • 3 жълтъка
  • ½ чаша готварска сметана
  • ¾ чаша настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Сотирайте двата вида лук в мазнината. Добавете бекона и пържете, докато добие златист цвят. Прибавете чесъна и разбъркайте за още няколко минути. Свалете от котлона.

В купа разбийте жълтъците, сметаната и настъргания пармезан. Залейте сместа с бекона с нея. Върнете я на котлона. Добавете в тигана и пастата, овкусете със солта и пипера и разбъркайте добре преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: