Готварство

Пиле "Милано" с фетучини

28 Авг 2019 | 06:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Пиле

Продукти:

  • 1 супена лъжица масло
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ½ чаша сушени домати, нарязани
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 1 чаша готварска сметана
  • 500 г пилешки гърди без кост
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
  • 1 пакет фетучини

Приготвяне:

В голям тиган разтопете маслото. В него запържете чесъна за 1 минута. Добавете сушените домати и ¾ от бульона. Усилете котлона и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри за 10 минути, докато доматите станат меки. Добавете сметаната и отново кипнете, като разбърквате. Намалете котлона и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти и редуцира. 

Поръсете пилешките гърди със сол и пипер от двете страни. В друг голям тиган на средна температура загрейте зехтина и сотирайте пилето. Натискайте месото от време на време с шпатула, за да се запечати добре. Преместете го върху дървена дъска и оставете да се охлади, след като е готово. Оберете мазнината от тигана. 

В същия тиган на средна температура кипнете остатъка от бульона, като разбърквате непрекъснато. След като заври намалете котлона. Добавете сместа към соса със сметаната. Добавете босилека, разбъркайте. 

Междувременно в кипяща подсолена вода сварете пастата. След като е готова отцедете. Прехвърлете я в купа и към нея добавете 3-4 супени лъжици от сметановия сос. 

Нарежете пилешките гърди по диагонал. Прехвърлете ги върху подготвената паста. Залейте изцяло със сметановия сос и сервирайте. 

Снимка: istock

Опитайте още: