Готварство

Италианска запеканка с тортелини и наденица

20 Сеп 2019 | 05:59 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Италианска запеканка с тортелини и наденица

Продукти:

  • 500 г сурова наденица
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 350 г сос маринара, готов
  • 300 г домати от консерва, белени и нарязани
  • 1 чаена лъжица чеснов прах
  • 1 пакет тортелини
  • 2 чаши настъргана моцарела

Приготвяне:

Загрейте малко мазнина в голям тиган. Нарежете наденицата на едри късове и я запържете. Добавете лука и зелената чушка. Разбърквайте за 10 минути, докато наденицата се запържи добре. Отцедете мазнината.

В тигана с отцедената наденица добавете маринарата и нарязаните домати от консерва. Овкусете с чесновия прах. Оставете сместа да клокне и намалете котлона. Гответе, докато доматите се разпаднат в сос или около 40 минути.

Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея сварете тортелините. Когато изплуват на повърхността са готови или около 8 минути. Отцедете ги.

Внимателно подредете всички продукти в тава за печене. Покрийте с настърганата моцарела и печете за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: