Готварство

Паста пене с риба тон на фурна

07 Окт 2019 | 05:41 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Паста пене с риба тон на фурна

Продукти:

  • 1 пакет паста пене
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 глава лук, нарязана
  • 3 консерви риба тон в собствен сос, отцедена
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 3 супени лъжици сварен грах от консерва
  • сол и черен пипер на вкус
  • ½ чаена лъжица индийско орехче
  • 1 и ¼ чаши настърган пармезан

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата пене. Отцедете я и оставете настрана. Разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин, за да остане пастата стегната и лъскава.

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.

Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете лука за около 5 минути, като разбърквате. Прибавете рибата тон и гответе още 2 минути. Добавете сметаната, разбъркайте добре с рибата. Овкусете с подправките. Разбъркайте. Накрая добавете и пастата и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

Прехвърлете в тавата за печене. Добавете граха. Поръсете обилно с пармезана и печете за около 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: