Меню

Паста пене с риба тон на фурна

7 октомври 2019 | 05:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет паста пене
1 супена лъжица зехтин 
1 супена лъжица масло 
1 глава лук, нарязана
3 консерви риба тон в собствен сос, отцедена
1 чаша заквасена сметана
3 супени лъжици сварен грах от консерва
сол и черен пипер на вкус 
½ чаена лъжица индийско орехче 
1 и ¼ чаши настърган пармезан
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата пене. Отцедете я и оставете настрана. Разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин, за да остане пастата стегната и лъскава.

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.

Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете лука за около 5 минути, като разбърквате. Прибавете рибата тон и гответе още 2 минути. Добавете сметаната, разбъркайте добре с рибата. Овкусете с подправките. Разбъркайте. Накрая добавете и пастата и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

Прехвърлете в тавата за печене. Добавете граха. Поръсете обилно с пармезана и печете за около 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай